Özge Özpirinçci Kimdir? Biyografisi

Özge Özpirinçci
Özge Özpirinçci, 1 Nisan 1986 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu İstanbulda okudu. Lise eğitiminde AFS programı ile bir yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde okudu.

Daha sonra Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Annesi İngilizce öğretmenidir. İlk olarak Cesaretin Var mı Aşka ve Kavak Yelleri dizilerinde oynadı.


Şirin yüzü ve sempatik oyunculuğu ile iyi iş çıkaran Özge Özpirinçci, Kavak Yelleri dizisinde uçuk kaçık ama bir o kadar da duyarlı kanser hastası bir kız olan Ada'yı canlandırmaktaydı. Bu dizide sadece beş bölüm oynadı.


Show Tv'de yayınlanan duygusal, dram gençlik dizisi Melekler Korusun'da İpek Taşkır adlı üniversite öğrencisi bir karakteri başarıyla oynadı. Dizi 73. Bölümü ile son kez ekranlarda görüldü.

Özpirinçci, ayrıca 2010 yılında vizyona giren Zülfü Livaneli'nin yönettiği Veda filminde Fikriye Hanım karakterini oynamıştır.

Ayrıca 2010 'da Show Tv kanalında yayınlanan ve 11. Bölümü ile yayınından Kaldırılan Deli Saraylı isimli dizide altı dil bilen "Dilruba" karakterini canlandırmaktaydı.

Anadolu Kartalları filminde Üstteğmen Ayşe Dinçer'i canlandırdı.

ATV'de yayınlanan Al Yazmalım dizisinde ise baş rol olan Asiye karakterini oynamıştır ve TRT Okul'da yayınlanan Toplu Hayat adlı programda sunuculuk yaptı.

Özge Özpirinçci, 12 Nisan 2013 tarihinde Engin Altan Düzyatan ile nişanlandı. Ancak daha sonra ayrıldılar.


Filmografi

2012 Max Maceraları : Kralın Dönüşü - Leena
2012 Max Maceraları : Krallığa Yolculuk - Seslendirme
2012 Ağır Roman Yeni Dünya - Zehir Ahu
2011 Anadolu Kartalları - Ayşe Dinçer
2011-2012 Al Yazmalım - Asiye

2010 Veda - Fikriye
2010 Deli Saraylı - Dilruba
2008 Melekler Korusun - İpek Taşkır

2008 Cesaretin Var Mı Aşka - Ebru Karataş
2008 Kavak Yelleri - Ada
Previous
Next Post »