Özgü Namal Kimdir? Biyografisi

Özgü Namal
Özgü Namal, 28 Aralık 1978 yılında Üsküdar'da doğdu. Annesi Akile Namal emekli bir devlet memuru, babası Kubilay Namal ise emekli bir tüccardır. Liseyi, Üsküdar Cumhuriyet Lisesinde okuyan Özgü Namal, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'den mezun oldu. 1997 yılında, profesyonel olarak Masal Gerçek Tiyatrosunda çocuk oyunlarıyla sahnelere adım attı. Konservatuar eğitimi sırasında "İkinci Bahar" , "Affet Bizi Hocam" , ''Yeditepe İstanbul'' gibi dizilerde oyunculuk kariyerine giriş yaptı.

Özgü Namal, 2002 yılında Nur Sürer ve Mehmet Ali Alabora ile birlikte rol aldığı ''Sır Çocukları'' filminde ki rolü ile 14. Ankara Film Festival'inde ''Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu'' ödülünü aldı.

Özgü Namal'ın kariyeri açısından en önemli rolü, 2003-2005 döneminde Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı Elif rolü ile oldu. Ardından 2007 yılında ''Beynelminel'' ve ''Mutluluk'' filmlerinde ki rolleri ile de İstanbul ve Antalya film festivallerinde ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödüllerini aldı.

2009 yılında Orhan Kemal'in eserinden uyarlanan ''Hanım'ın Çiftliği'' dizisinde de başrol oynayan Özgü Namal, 2013 yılında Hande Altaylı'nın romanından uyarlanan Merhamet dizisinde başrolde Narin karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

1998 Bir Filiz Vardı - Genç Filiz
1998 Affet Bizi Hocam - Nehir
1998 İkinci Bahar - Öğrenci
1999 Kerem - Ayla
2000 Karate Can - Zeliha
2000 Fosforlu Cevriye - Ayten
2001 Yeditepe İstanbul - Duru
2001 Cinlerle Periler
2002 Beşibiryerde - Ahu
2002 Havada Bulut - Yorgiya
2002 Sır Çocukları - Zeynep
2004 Büyü - Sedef
2004 Anlat İstanbul - Şenay
2005 Organize İşler - Umut Ocak
2003-2005 Kurtlar Vadisi - Elif Eylül
2006 Bebeğim - Emel Erter
2006 Beynelmilel - Gülendam
2006 Polis - Funda
2007 Sihirli Oyuncakçı - Türkçe seslendirme
2007 Bratz - Türkçe seslendirme
2007 Mutluluk - Meryem
2008 Nerede Kalmıştık - Konuk oyuncu
2008 Güneşin Oğlu - Şule
2008 İncir Çekirdeği - Heda
2008 O... Çocukları - Dona Aday
2008 Benim Annem Bir Melek - Durusu can
2009 Masumlar - Zeynep
2009-2011 Hanımın Çiftliği - Güllü/Serap
2012 Koyu Kırmızı - Ümit
2013-2014 Merhamet - Narin


Tiyatro

2012 Kuçu Kuçu : Fabrice Roger-Lacan - Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu
2006 Kiralık Oyun : Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular
2004 Taraf Tutmak : Ronald Harwood - Devlet Tiyatrosu
2002 Apaçık -Tiyatro Fora
2001 Tekrar Çal Sam (Apaçık) : Woody Allen - Tiyatro Fora
2000 Yan Etkili Konuşmalar : Craig Wright - Tiyatro Fora
Previous
Next Post »