Özgür Ozan Kimdir? Biyografisi

Özgür Ozan
Özgür Ozan, 1964 yılında Bolu'da doğdu. Ankara Cumhuriyet Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra amatör tiyatrolarda çalıştı. İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Çocuk Tiyatrosu ve Uluslararası Tiyatro Topluluğu'nda çeşitli oyunlarda rol aldı. 1985 yılına kadar profesyonel olarak basketbol oynadı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nü bitirdi.

Özgür Ozan, Bursa Devlet Tiyatrosu'nda oyunlarda rol aldı. İstanbul Pınar Çocuk Tiyatrosu'nda görev yaptı. 1984-1985 yıllarında Kemal Sunal'ın Postacı ve Keriz filmlerinde birkaç küçük rol oynadı. Daha sonra Çiçek Taksi, Gurbetçiler gibi dizilerde roller aldı. Ancak asıl tanınması 2002'de Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ'un oynadığı, Çocuklar Duymasın adlı dizide canlandırdığı, Light Erkek Selami karakteri ile oldu.

Özgür Ozan, 2006 yılında beri Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde Komiser Hüsnü Çoban rolünü canlandırmaktadır. Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Uğur Pektaş ve Alp Korkmaz ile birlikte dizide 8 sezondur aralıksız oynayan oyunculardan biridir.

Özgür Ozan, evli ve bir çocuk babasıdır.

Filmografisi

2012 İşler Güçler - Halıcı
2010 Umut Yolcuları - Hüsnü
2009 Sonsuz
2008-2009 Kavak Yelleri - Taci
2006-2014 Arka Sokaklar - Hüsnü Komser
2006 Acemi Cadı
2005 Deli Duran
2004 Kadın Terzisi - Veli
2004 Çocuklar Ne Olacak - Selami
2002-2004 Çocuklar Duymasın - Selami
2002 Reyting Hamdi
2002 En Son Babalar Duyar - Selami
2000 Zülküf ile Zarife

2000 Hırsızın Oğlu
2000 Dikkat Bebek Var
1998 Örümcek
1998 Sırılsıklam
1998 Sibel
1998 Kaç Para Kaç
1997 Yanlış Saksının Çiçeği
1997 Ruhsar
1996 Tatlı Kaçıklar
1996 Gurbetçiler
1995 Çiçek Taksi
1985 Keriz
1984 Postacı - Postacı
Previous
Next Post »