Özlem Başkaya Kimdir Biyografisi

Özlem Başkaya
Özlem Başkaya, 16 Ağustos 1974 yılında doğdu. 2001 yılında Baba Ocağı dizisinde yer aldı. Ardından Hayat Türküsü'nde Gülnaz karakterini canlandırdı. 2008 yılında ise Gece Sesleri'nde Ziynet Pekcan rolü ile oyunculuğuna devam etti. Tiyatro oyunlarından ise Azizname 1995 te oynamıştır.

Özlem Başkaya, "Henry ve Alice’nin Gizli Yaşamı" adlı oyunla 2. Sadri Alışık Anadolu Oyuncu Ödülleri kapsamında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü almıştır. (2012) Art Academy İzmir de öğretmenlik yapmaktadır.




Filmografisi

Sinema

Pazar: Bir Ticaret Masalı 2007

Dizi

Benim İçin Üzülme, 2012, Fehime
Gece Sesleri, 2008, Ziynet Pekcan
Parmaklıklar Ardında , 2007, Semra Yaman
Hayat Türküsü, 2006, Gülnaz
Baba Ocağı, 2001, Münire
Previous
Next Post »