Özlem Türay Kimdir? Biyografisi

Özlem TürayÖzlem Türay, 11 Eylül 1981 yılında İzmir'de doğdu. İlköğrenimini İzmir'de tamamladı. Tiyatroya genç yaşta başlayan Özlem Türay, 14 yaşında İzmir Karşıyaka Tiyatro Atölyesi'nin bir çok oyununda rol aldı. 1999 yılnda tiyatro sınavları için Harika Lafçıoğlu'ndan tiyatro ve şan dersleri aldı. 

2000-2004 döneminde Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nde okudu. 2001 yılında DTCF Tiyatro Bölümü'nde tanıştığı 5 arkadaşıyla Mahşer-i Cümbüş tiyatro grubunu kurdu. Mahşer-i Cümbüş ile birlikte Doğaçlama Tiyatroyu Türkiye'de ilk defa sahneledi.

Özlem Türay, Sokak Çocuklarını Koruma Derneği'nde oyunculuk dersleri verdi ve oyunlar sahneledi.

2007 yılında Osmantan Erkır'ın yapımclığını ve sunuculuğunu yaptığı Anında Görüntü Show adlı programda Mahşer-i Cümbüş (Dilek Çelebi, Burak Satıbol, Yiğit Arı, Ayhan Taş, Ayça Işıldar) ekibi ile beraber rol aldı.

2010 yılında Yedi Avlu filimde Zehra, Halil İbrahim Sofrası dizisinde ise Ayşegül karakterini canlandırdı. Son olarak, 2013'te Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum'un başrolleri paylaştığı, 20 Dakika adlı dizide rol aldı.

Filmografisi

2013 20 Dakika

2010 Halil İbrahim Sofrası - Ayşegül
2010 Yedi Avlu - Zehra
2007 Anında Görüntü Show - Özlem
2004 Benimle Oynar mısın?
Previous
Next Post »