Biyografi Ara

Pekcan Koşar Kimdir? Biyografisi

 

Pekcan Koşar
Pekcan Koşar, 11 Nisan 1936 yılında İstanbul'da doğdu. Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdi. Tiyatroya Güzel Sanatlar Akademisi’nde amatör olarak başladı. Küçük Sahne’de 1955 yılında Çayhane oyunuyla profesyonelliğe adımını attı.

1958 yılında Oda Tiyatrosu’na girdi; Misafir, Gökteki kaldırımlar, Öteki, Tapılacak kadın, Tersine dönen şemsiye adlı piyeslerde oynadı. Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nun saat 6 temsillerine katıldı.

Pekcan Koşar, 1961'de Gong Tiyatrosu’nu kurdu. Engin Cezzar - Gülriz Sururi Topluluğu'nun Küçük Sahne'deki temsillerinde oynadı. Arena Tiyatrosu'nda, Kadıköy Özel Tiyatrosu'nda kısa bir süre bulunduktan sonra 1969 yılında Kent Oyuncuları Tiyatrosu’nda geçti. Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı.

Kendisi gibi tiyatro sanatçısı olan ve yaptığı birçok reklam seslendirmesiyle kulaklarda yer eden Itri Koşar'ın babasıdır. Pekcan Koşar, daha çok Hababam Sınıfı Serilerinde Tarık Akan'ı Selvi Boylum Al Yazmalım filminde de Kadir İnanır'ı seslendirmesiyle akıllarda yer etmiştir.

Pekcan Koşar, 17 Eylül 2005 tarihinde kalp krizi sonucu Yalova'daki yazlığında öldü. İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
Pekcan Koşar Kimdir? Biyografisi Pekcan Koşar Kimdir? Biyografisi Biyografistan Pekcan Koşar Hayatı, Pekcan Koşar Biyografi, Pekcan Koşar Nereli Pekcan Koşar , 11 Nisan 1936 yılında İstanbul'da doğdu. Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdi. Tiyatroya Güzel Sanatlar Akademisi’nde am... 4.5 5

Hiç yorum yok: