Pınar Altuğ Kimdir? Biyografisi

Pınar Altuğ
Pınar Altuğ Atacan, 2 Eylül 1974 yılında İstanbul'da doğdu. Saint Benoît Fransız Lisesi'nde okudu. Lisedeyken mankenlik yapmaya başladı. 1994 yılında Miss Turkey seçilen Altuğ, 1997 senesinde girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümündeki eğitimini yarıda bıraktı.

Pınar Altuğ'un 1995 yılında televizyon hayatı başladı. 1995-1998 yılları arasında çeşitli magazin programlarında sunuculuk yaptı. 1999'da Pınar'ın Yemek Zevki adlı programı yapmaya başladı ve hemen ardından da mankenliğe veda etti.


Pınar Altuğ, 2002 yılında Çocuklar Duymasın adlı dizide rol almaya başladı. Ardından Omuz Omuza, Davetsiz Misafir ve İlk Aşkım dizilerinde de rol aldı. 2003 yılında Pınar'ın Mutfağından adlı yemek kitabını çıkarttı. 2004 ile 2006 yılları arasında Türkiye'nin Yıldızları programını sundu. 2010'dan itibaren ise Çocuklar Duymasın'ın yeni versiyonunda rol almaktadır.

2000 yılında Umut Elçioğlu ile evlendi ve olaylı şekilde boşandı. 2008 yılından beri Yağmur Atacan ile evlidir. 27 Ocak 2009 tarihinde Su adını verdikleri kızları oldu.


Filmografisi

Kurt Kapanı (1999) (Serap)
Çocuklar Duymasın (2001) (Meltem)
Reyting Hamdi (2002) (Pınar)
Omuz Omuza (2004) (Nisan)
Davetsiz Misafir (2005) (Defne/Şirin)
İlk Aşkım (2006) (Lale)
Deli Dolu (2006) (Selin)
Aile Reisi (2009) (Bahar)

Çocuklar Duymasın (2010)(Meltem)

Sunuculuk

"Türkiye'nin Yıldızları" (2004)
Sizi Böyle Alalım (2007)
Bir Dilek Tut (2007)
Mucizeler Gecesi (2007)
Pınarın Günlüğü (2008)
Bir Şarkısın Sen (2009)
Bir Şarkısın Sen (2012)
Previous
Next Post »