Rana Cabbar Kimdir? Biyografisi

Rana Cabbar
Rana Cabbar, 1945 yılında İstanbul'da doğdu. Rana Cabbar, Sonraki yıllarda Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kuruluş çalışmalarında bulunmuştur. Uzun zaman AST bünyesinde oyunculuk yaptıktan sonra, farklı tiyatrolarda da çalışmalar yapmıştır. Rana Cabbar, Uğur Mumcu'nun yazdığı "Sakıncalı Piyade" oyunundaki, "sakıncalı" rolünü ilk oynayan aktördür. Tiyatronun yanı sıra, Sinema çalışmaları da yapmaktadır.

Rana Cabbar'ın sinema'da çalıştığı yönetmenlerden bazıları; Erden Kıral, Ömer Kavur, Şerif Gören ve Yavuz Turgul'dur. Çok önemli bir tiyatro oyuncusudur. Aşkı Memnu dizisindeki Süleyman Efendi karakterini canlandırmıştır.

Filmografisi

Benim İçin Üzülme : 2012 Resul
İki Yaka Bir İsmail : 2012 Kamil
Hayat Devam Ediyor: 2011 Abbas
Büyük Oyun : 2009 Metin
Aşk-ı Memnu : 2008 - 2010 Süleyman Efendi
Kollama : 2008 Umut
Kabadayı : 2007 Haco
Kara Duvak : 2007 Tayyar Cündi
Pars Narkoterör : 2007 Seyit Ağa
Beyaz Gelincik : 2005 - 2006 Davut Samur
Akrebin Yolculuğu : 1997 Baş Kahya
Şahmaran : 1993
72. Koğuş : 1987
Yer Demir Gök Bakır : 1987 ummahan
Adem İle Havva : Şerif Gören 1986
Hakkari'de Bir Mevsim : 1982

Tiyatro

Ferhat ile Şirin : Nazım Hikmet - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1979
Tak-Tik : Bertolt Brecht - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1978
Sakıncalı Piyade : Ugur Mumcu - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1977
Zengin Mutfağı : Vasıf Öngören - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1977
Komün Günleri : Bertolt Brecht - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1976
Aladaglı Miho : Ömer Polat - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1975
Nereye Payidar : (Bilgesu Erenus - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1975
Dimitrof : Hedda Zinner - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1974
Ana : Maksim Gorki - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1974
403.Kilometre : İsmet Küntay - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1973
Hitler Rejiminin Korku ve Sefaleti : (Bertolt Brecht) - 1971
Birinci Kurtuluştan : (Ergin Orbey) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1970
Nafile Dünya (Oktay Arayıcı) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1970
Tozlu Çizmeler : (İsmet Küntay) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1970
Linç : (Kerim Korcan) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1969
Sınırdaki Ev : (Slawomir Mrozek) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1969
Eskici Dükkanı : (Orhan Kemal) - Ankara Sanat Tiyatrosu - [[1968]
Otlak (OYUN) : (Erol Aksoy) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1967
Durand Bulvarı : (Armand Salcrou) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1967
Sarıpınar 1914 : (R.Nuri Güntekin)\(Turgut Özakman) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1967
Müfettiş : (Nikolai Gogol) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1967
Zenginin Maceraları : (Tunca Yönder ve Birkan Özdemir) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1966
Alis Harikalar Diyarında : (Carrol) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1966
Durdurun Dünyayı İnecek Var : (Anthony Newley ve Leslie Biriousse) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1966
72.Koğuş : (Orhan Kemal) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1966
Pazar Gezintisi (George Mitchele) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1966
Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç : (Hüseyin Rahmi Gürpınar) - 1965]
Keloğlan : (Birkan Özdemir) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1965
Saf Adam ve Kundakçılar : (Max Frisch) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1965
Ayak Bacak Fabrikası : (Sermet Çağan) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1964

Yönettiği Tiyatro Oyunları

İşçi (oyun) : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1976
Dimitrof : Hedda Zinner - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1974
Previous
Next Post »