Reha Özcan Kimdir? Biyografisi

Reha Özcan
Reha Özcan 5 Temmuz 1965 yılında Bingöl'de doğdu. Serhat Özcan'ın kardeşidir. Kartal Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra, lisans eğitimini, 1987 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tamamladı. Profesyonel tiyatro hayatına, 1987 de Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda başladı. 1990-91 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'na atandı. 1992-93 sezonunda İstanbul Antalya’ya yerleşti ve meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu'nda devam etti. Akdeniz Üniversitesi'nin Tiyatro kulübünü yönetmen olarak çalıştırdı.

Reha Özcan, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda yönetmenlik de yaptı. 2010\2011 sezonunda, Bedensiz Kadın oyunu ile tekrar İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra, sinema tetelevizyon çalışmaları da yapmıştır. 

İlk olarak ''Naciyeyi Kim Sevmez'' ve ''Dağlar Delisi'' dizilerinde rol alan Reha Özcan, 2009 yılında 4. Uluslarlarası İpek Yolu Film Festivali kapsamında ''Bahtı Kara'' filmindeki Adnan rolü ile ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülünü aldı.

Reha Özcan, 2012 yılında da Emin Alper'in ''Tepenin Ardı'' filminde Nusret rolü ile 3 Malatya Uluslararası Film Festivalinde ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülünü aldı.

Reha Özcan, 2013 yılında Doğa Rutkay, İpek Tenolcay ve Sarp Akkaya ile birlikte ''Ölü Yada Diri'' aksiyon filminde oynadı.

Filmografisi 

2013 Ölü Yada Diri - Murat
2013 Fatih - Mahmut Paşa
2012 Tepenin Ardı - Nusret
2012 Suskunlar - Sait
2011 Üsküdar Giderken - Berber Bürge
2011 Yangın Var - Emniyet Müdür
2011 Buhar
2011 Kurtlar Vadisi Pusu - Josef
2009 IV. Osman - Komiser Osman Toprak
2008-2009 Kollama - Komiser
2008 Bahtı Kara - Adnan
2007 Dağlar Delisi - Porsuk
2005 Naciyeyi Kim Sevmez - Burak
Previous
Next Post »