Rozet Hubeş Kimdir? Biyografisi

Rozet Hubeş
Rozet Hubeş, İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Aynı zamanda Belediye Konservatuvarı, Tiyatro bölümünü bitirmiştir. Şehir Tiyatroları kadrosunda yer alan sanatçı, tiyatro oyunculuğunun yanı sıra; seslendirme yapmakta, çeşitli sinema ve dizi filmlerde de rol almakta, belgesellerde oynamaktadır.

Rozet Hubeş, 1986 yılında Çalıkuşu dizisinde rol aldı. 1989 yılında ise Uçurtmayı Vurmasınlar filminde Zeynep rolünü oynadı. 2005 yılında Afife Jale Tiyatro Ödüllerinde, Gayrıresmi Hürrem oyunu ile En iyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Rozet Hubeş, Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenlik yaptığı ''Hayat Devam Ediyor'' dizisinde Kudret Bakırcı karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2014 Bir Yusuf Masalı
2011-2012 Hayat Devam Ediyor - Kudret Bakırcı
2008 Gece Gündüz - Gülbahar

2005 Beyaz Gelincik
2004 İstanbul Şahidimdir

1990 Ah Şu Komşularımız
1989 Uçurtmayı Vurmasınlar - Zeynep
1987 Kadının Adı Yok
1986 Çalıkuşu - Öğrenci
Previous
Next Post »