Ruhsar Öcal Kimdir? Biyografisi

Ruhsar Öcal
Ruhsar Öcal, İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Şan Yüksek Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi kadrosunda solist olan Ruhsar Öcal, bir çok opera, operet ve müzikalde başrol oynadı, Sadri Alışık Kültür Merkezi, Dormen Tiyatrosu, BKM gibi özel tiyatro topluluklarında görev yaptı. 1992-1993 yıllarında İstanbul Şehir Tiyatroları prodüksiyonu olan Evita müzikalinde Evita'yı oynadı.


Ruhsar Öcal, 1995 yılından itibaren kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de çeşitli rollerde oynadı. 1996 yılında Gurbetçiler dizisindeki "Helga Yenge" rolüyle çıkış yapan sanatçı, Hisseli Harikalar Kumpanyası'nın ikinci versiyonunda rol aldı. Haldun Dormen'in yönetmenliğinde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde Folklorama adlı bir projeyi hayata geçirdi.

Operalar


Şen Dul - Hanna Glavari
Satılmış Nişanlı - Marjenka
Maça Kızı - Lisa
Il Tabarro - Georgetta
Kerem - Aslı
Carmen - Michaela
Paris Hayatı - Metella
Hoffmann'ın Masalları - Antonia
La Boheme - Mimi
Romeo ve Juliet


Müzikaller

Mancha'lı Adam - Aldonza (Dulcinea)
Hisseli Harikalar Kumpanyası - Niça
Kiss me Kate - Kate
Tatlı Charity - Charity
Kral ve Ben - Anna
Evita - Evita

Filmografisi

Canım Benim - 2012 Semra
Tövbeler Tövbesi - 2010 Gencay
Osmanlı Cumhuriyeti - 2008 Saliha Sultan
Affedilmeyen - 2007 Kerime
Vazgeç Gönlüm - 2007 Belgin
Azize - 2005 Verda
Müjgan Bey - 2004 Hicran
Hayalet - 2004 Manolya
Bir Tatlı Huzur - 2002
Direklerarası - 1999
Gurbetçiler - 1996 Helga
Sahte Dünyalar - 1995
Azmi - 1995

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder