Şafak Sezer Kimdir? Biyografisi

Şafak Sezer
Şafak Sezer, 10 Ekim 1970 yılında Ankara'nın Sincan ilçesinde doğdu. Şafak Sezer, Erzincan kökenlidir. 1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosu'nda Haldun Taner'in Eşşeğin gölgesinde adlı oyunla Ankara'da Oktay Kara ve Taylan Velioğlu ile ilk olarak sahneye çıktı.


Şafak Sezer, Ankara Halk Tiyatrosu'nda ‘Devri Yalan’, ‘Başımızda Pak Bulut’, ‘Sen Bu Seçimi Unut’, ‘Saddam'ı Kim Öptü’, ‘Şirinler’, ‘Edi Büdü’ ve ‘Uzaylı Arif’ adlı oyunlar ile Ankara Ekin Tiyatrosu'nda ise ‘Biz Bu İhtilali Niye Yaptık’, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ adlı oyunlar ile seyirci karşısına çıktı. 

Dario Fo'nun ‘Yüzsüz’ adlı oyunundan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi'nin çektiği ‘Bir Düğün Masalı’ adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: ‘Televizyon Çocuğu’(Okan Bayülgen`in programı), ‘Sıdıka’, ‘Baskül Ailesi’, ‘Dostlar Pasajı’, ‘Şafak Vakti’ ve ‘Reyting Hamdi’... ‘Üçlü Oyun’ filminden sonra sanatçı ‘Vizontele’ için kamera karşısına geçti. Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin'de Zeki Alasya, Kaan Boztepe ve Metin Akpınar'la birlikte rol aldı.2007 yılında Ertuğrul'la komedi tarzı adlı filmde rol aldı. ve o filmde ustası ERTUĞRUL dan çok sey ögrendi.

Ünlü komedyen Şafak Sezer’in bugünkü ününe kavuşmasında, rahmetli şovmen Boran Kaya’nın sunduğu “iner misin çıkar mısın” yarışmasının rolü büyüktür. Zira o dönemin en beğenilen yarışma programlarından biri olan “iner misin çıkar mısın” da Şafak Sezer birinci olmuştur. Çoğu filimde başarılı oyunculuk gerçekleştirmiştir.

Filmografisi


2014 Kolpaçino : Amsterdam
2013 Altındağlı 
2013 G.D.O Kara Kedi
2011 Memlekette Demokrasi Var
2011-2013 Alemin Kıralı - Aslan Kral
2011 Kolpaçino Bomba
2010 Memlekette Demokrasi Var
2010 Türk Malı - Erman Kuzu
2009 Kutsal Damacana 2: İt Men
2009 Kolpaçino
2009 Aynadaki Düşman
2008 Kadri'nin Götürdüğü Yere Git
2008 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
2008 Maskeli Beşler: Kıbrıs
2007 Fesupanallah
2007 Kutsal Damacana
2007 Düş Yakamdan
2006 Ah Polis Olsam
2006 Bir Demet Tiyatro
2006 Maskeli Beşler: Irak

2005 Hababam Sınıfı 3,5
2005 Maskeli Beşler İntikam Peşinde
2005 Bendeniz Aysel

2004 G.O.R.A
2004 Hababam Sınıfı Askerde
2004 Simbiyotik
2004 Altın Kafes

2003 Hababam Sınıfı Merhaba
2002 Zalim
2002 Rus Gelin
2002 Ekmek Teknesi

2000 Vizontele
2000 Oyunbozan

1997 Dostlar Pasajı
1997 Baskül Ailesi
1997 Sıdıka
1996 Televizyon Çocuğu
1993 Bir Düğün Masalı
Previous
Next Post »