Sarp Akkaya Kimdir? Biyografisi

Sarp Akkaya
Sarp Akkaya, 13 Mayıs 1980 yılında İstanbul'da doğdu. İlk kez Bizim Aile dizisiyle boy gösterdi. 2001 yılında M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı mezunu olup Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu’nun ''Kaos'' ve ''Sonra'' ardından Alchera Tiyatro Topluluğu’nun ''6.Gün'' ve ''Devenin Hörgücü Yamuk Olur'' isimli tiyatro oyunlarda oynadı. "Albay Kuş" ta oynadığı oyunlar arasındadır. Kurtlar Vadisi Pusu'da Servet karakteriyle daha çok tanındı. Daha sonra Tuncel Kurtiz ve Kenan İmirzalıoğlu'nın rol aldığı Ezel dizisindeki Tevfik karakteri ile büyük çıkış yakaladı.

Sarp Akkaya, oyuncu Esra Akkaya'nın kardeşidir. Ayrıca ikizi olan Kaya Akkaya da kendisi gibi oyuncudur. Aynı zamanda seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. 2010 yılında kardeşleriyle beraber AKKAdemi Tiyatro'yu kurmuşlardır.


Sarp Akkaya, 2012 yılında Suskunlar dizisinde Sarı Bilal karakterini canlandırdı.

Filmografisi


2013 Ölü yada Diri

2012 Suskunlar - Sarı Bilal
2012 El Yazızı - Volkan
2011 Mavi Kelebekler
2011 Labirent
2010 Öğretmen Kemal
2009-2010 Ezel - Tevfik
2008 Sürgün Hayatlar - Saadettin
2008 Goncakaranfil - Ali Şan Seslendirmesi
2008 Gece Gündüz
2007 Şöhret Okulu
2007 Pazar - Bir Ticaret Masalı - Faruk
2007 Kurtlar Vadisi Pusu - Servet
2007 Ertelenmiş Hayatlar
2007-2010 Arka Sıradakiler - Bülent Çetinaaslan Seslendirmesi
2005 Kurtlar Vadisi Irak - Türk Askeri
2004 Ah Be İstanbul
2001 Bizim Aile - Kerim
Previous
Next Post »