Sefa Zengin Kimdir? Biyografisi

Sefa Zengin
Sefa Zengin, 1968 yılında Malatya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü 1995 mezunudur. 1994-2001 yılları arasında Haldun Dormen Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuk yaptı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi oyuncularından oluşan Tiyatro Candela’nın sahneye koyduğu Karmakarşık, Popcorn, Kare As ve Oyun isimli oyunların yönetmenliğini yapmıştır. 


Sefa Zengin, Tiyatro İstanbul'da İkinin biri, Oyuncular Tiyatro Grubu'nda Troyalı Kadınlar, Volkan Severcan Yapım'da Korkuyorum Sevgilim adlı oyunlarda oynadı. Tiyatro ve etkili konuşma teknikleri eğitmenliği, dizi film, reklam, belgesel ve sinema filmi seslendirmeleri yapmaktadır. Halen Sahnekarlar Tiyatrosu'nda "Canlı Yayın" ve "Bavul" adlı oyunlarda oynamaktadır.


Sefa Zengin, 2003 yılında rol aldığı Kurtlar Vadisi adlı dizide canlandırdığı, psikolojik sorunları olan Erdal Kömürcü karakterini oynadı. Sert yüz ifadesi ve ürkütücü bakışlarıyla daha çok tanınan Sefa Zengin, bu sebeple olsa gerek genelde Gen, Semum, Dabbe 2 gibi korku filmlerinde rol aldı.

Sefa Zengin, ayrıca birçok yabancı filmin türkçe seslendirmelerini yapmasından dolayı sesi oldukça tanıdık biridir.

Filmografisi

2013 Kızım İçin
2012-2013 Şefkat Tepe
2012 Bana Bir Soygun Yaz

2011 İnsan Aldandı - Raci
2011 Yeniden Başla
2011 Kurşun Bilal - Çıyan
2010 Ömre Bedel - Tayfur
2009 Dabbe 2 - İlhan

2008 Kollama - Kızıl Ökkeş
2007 Semum - Raci
2006 Meçhule Gidenler Tetikçi - Atmaca
2006 Yağmurdan Sonra Samael - Korin
2005 Binbir Gece
2005 Gen
2003 Hürrem Sultan Özdemir - Paşa
2003 Kurtlar Vadisi - Erdal Kömürcü
2002 Martılar Açken
2001 Hiçbiryerde
1998 Hoşçakal Yarın
1997 Ruhsar
1997 Dostlar Pasajı
1995 Çiçek Taksi
Previous
Next Post »