Selen Seyven Kimdir? Biyografisi

Selen Seyven
Selen Seyven Katırcıoğlu, 2 Nisan 1986 yılında Ankara'da doğdu. Anne tarafı Özbek kökenlidir. Ankara Yahya Kemal Beyatlı Lisesi Spor bölümünden mezun olduktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nü okudu. 

İlk olarak; Büyük Buluşma, Aşka Sürgün, Janjan gibi yapımlarda rol alan Selen Seyven, daha çok 2007 yılında Alpay Kemal Atalan ve Hazal Kaya ile başrolleri paylaştığı Genco dizisinde Pınar karakteri ile tanındı. Ardından 2008'de Osman Sınav'ın Dolu Dizgin Yıllar dizisinde Gülşen rolünü oynadı.

2009 yılında Mustafa Üstündağ ve Levent Üzümcü'nün oynadığı Abimm filminde Melek adında engelli bir kızı canlandırdı. Ardından 2009-2010 döneminde Kapalı Çarşı dizisinde de rol aldı.

Selen Seyven, son olarak 2011-2013 döneminde Avrupa Avrupa adlı aile komedi dizisinde Gül Koparan karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2011-2013 Avrupa Avrupa - Gül
2011 Leyla ile Mecnun - Aysel
2010 Doktorlar - Arzu Altındağ
2010 Bir Gevrek, Bir Boyoz, İki de Kumru - Hasret
2009-2010 Kapalı Çarşı - Yasemin
2009 Cankurtaran / İstanbul
2009 Acemi Müezzin - Zeynep
2009 Abim - Melek
2008-2009 Dolu Dizgin Yıllar - Gülşen
2007-2008 Genco - Pınar
2006 Janjan - Alaz Kız
2005 Hacivat Karagözü Neden Öldürdü? - Oyunbaz Kız
2005 Aşka Sürgün - Asya
2004 Büyük Buluşma - Gözde
Previous
Next Post »