Selma Ergeç Kimdir? Biyografisi

Selma Ergeç
Selma Ergeç, 1978 yılında Almanya'nın Ruhr Bölgesi'nin Hamm-Bockum-Hövel şehrinde doğdu. Babası Adanalı Türk bir doktor, annesi ise Alman bir hemşireydi. Selma Ergeç, Best Model of Turkey (Türkiye'nin En İyi Mankeni) adlı yarışmada da derecesi olan tescilli bir profesyonel modeldir.

Emre Altuğ'un "Gidecek Yerim Mi Var? şarkısının video klibinde oynadı. Selma, oyunculuğa Böyle mi Olacaktı ile başladı ardından Yarım Elma Şöhret Körfez Ateşi Hırçın Kız gibi dizilerde rol aldı.

Selma Ergeç, Asi adlı dizide Defne karakterini canlandırmıştır bu dizi ile birlikte hayran kazanmaya başlamıştır. ayrıca Beko Elidor reklam filmlerinde oynamışlığı vardır. Sis ve Gece filminde Uğur Polat Ses filminde Mehmet Günsürile başrol paylaştı Halide Edip Adıvar romanından uyarlanan Kalp Ağrısı dizisinde Azize karakteri canlandırmıştır ve en son olarak Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Hatice Sultan 'ı canlandırmaktadır.

Filmografisi

1997 Böyle mi Olacaktı? -  Merve
2001-2004 Yarım Elma - Ayça
2005 Şöhret - Natalie
2005 Körfez Ateşi - Pınar
2006 Beş Vakit - Öğretmen Sinema
2006 The Net 2.0 - Resepsiyonist Sinema
2007 Sis ve Gece - Mine Sinema
2007 Hırçın Kız - Gül
2007-2009 Asi - Defne Kozcuoğlu
2010 Ses - Derya Sinema
2010 Kalp Ağrısı - Azize
2011-günümüz Muhteşem Yüzyıl - Hatice Sultan 

Selma Ergeç Ödülleri


2011 16. Sadri Alışık Ödülleri Yılın En İyi Kadın Oyuncusu Ses
2012 Ahi Evran Üniversitesi Yılın En Başarılı Genç Kadın Oyuncusu Muhteşem Yüzyıl
Previous
Next Post »