Biyografi Ara

Semahat Arsel Kimdir? Biyografi

 

Semahat Arsel
Semahat Arsel, 1928 yılında Ankara'da doğdu. Vehbi Koç ve Sadberk Hanım'ın en büyük çocuğudur. Suna Kıraç'ın ablasıdır. Amerikan Kız Koleji'nden mezun olmuştur. 1956 yılında Nusret Arsel ile evlenmiştir. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Semahat Arsel, 1964 - 1972 yılları arasında yılında Koç Holding yönetim kurulu üyesi ve Vehbi Koç Vakfı yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.

Daha sonraki yıllarda TURYAT ve SANERC (Semahat Arsel Nursing Educational & Research Center)'in başkanlığını yaptı. Bu görevlerini halen sürdürmekte olan Arsel, aynı zamanda Vehbi Koç Vakfı yönetim yurulu başkanıdır. 2012 vergi rokertmeni olmuştur.

Florance Nightingale Vakfı ikinci başkanı ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu kurucusudur. Kuruluşunda Amerikan Hastanesi bünyesinde yer alan SANERC, 2004 tarihinde Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu’na bağlanmıştır.

Semahat Arsel, ayrıca TEGV'in de kurucu üyelerindendir.
Semahat Arsel Kimdir? Biyografi Semahat Arsel Kimdir? Biyografi Biyografistan Semahat Arsel Hayatı, Semahat Arsel Biyografi, Semahat Arsel Nereli Semahat Arsel , 1928 yılında Ankara'da doğdu.  Vehbi Koç ve Sadberk Hanım'ın en büyük çocuğudur. Suna Kıraç 'ın ablasıdır. Am... 4.5 5

Hiç yorum yok: