Şemsi İnkaya Kimdir? Biyografisi

Şemsi İnkaya
Şemsi İnkaya, 13 Nisan 1939 yılında İstanbul'da doğdu. Ticaret Lisesi ve Konservatuar'da okudu. Tiyatro sanatçısı Ayten Erman ile evlenip ayrılmıştır. Ozan isminde bir oğlu vardır. Sanat hayatına İ.Ü.T.B. Gençlik Tiyatrosu'nda amatör olarak başlamıştır. İlk oyunu "Pabuçcu Ahmet"tir. Avni Dilligil, Ulvi Uraz gibi pek çok tiyatroda yetişmiştir. Şemsi İnkaya,Tiyatro Oyuncuları Derneği (To-Der) üyesi ve denetleme kurulu başkanıdır.

Şemsi İnkaya, 1970 ve 1980'li yıllarda Yeşilçam'da pek çok karakter rollerinde oynamıştır. 1981 yapımı Gırgiriye ve 1982 yapımı Görgüsüzler gibi filmlerde ki rolleri ile sevilen bir yüz olmuştur.

Şemsi İnkaya, 1998 yılında Kemalettin Tuğcu'nun romanında uyarlanan "Üvey Baba" dizisinde sergilediği oyunculuğuyla göz doldurmuştur. 2001 yılında hem Üvey Baba dizisinde hemde Aynalı Tahir dizisinde oynadı.

2013 yılında yayınlanmaya başlayan Ben Onu Çok Sevdim adlı dizide İsmet İnönü karakterini canlandırdı. Ayrıca dizide;  Mehmet Aslantuğ(Adnan Menderes), İdil Fırat(Berrin Menderes) karakterlerini canlandırdı.

Şemsi İnkaya, 2014 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisine katılarak Baron Vahap Kuzuzade karakterini canlandırmaya başladı.

Filmografisi

2014 Kurtlar Vadisi Pusu - Baron Vahap Kuzuzade
2013-2014
 Ben Onu Çok Sevdim - İsmet İnönü
2012 Evlerden Biri - Sami
2011 Türkan
2011-2012 Canan - Abdullah
2008 Vali - Remzi Uçar 
2008 Gece Sesleri - Kerami Ortaçlı
2007 Sinekli Bakkal - İlhami Bey
2005 Kırık Kanatlar - Muhtar Recep
2004 Zümrüt - Mustafa German
2002 İçerideki Mehmet
2002 Efsane Pamir
2001 Aynalı Tahir
2000 Cümbüşiye
2000 Zart-1 TV
2000 Yarı Şakı Yarı Ciddi
1998-2002 Üvey Baba - Halil
1997 Çökertme
1996 Mesela Dedik
1993 Cümbüş Sokak
1992 Herkesin Hayali
1989 Bir Aşk Bin Günah
1989 Sevdim Cemil
1989 Zehir Hafiye
1989 Talih Kuşu
1987 Biz Doğarken Gülmüşüz
1987 Serbest Kürsü Hüsnü / Cici Kızlar
1987 Damga
1987 Gönülden Gönüle
1987 Hafız Yusuf Efendi
1987 Yarınsız Adam
1986 Kıskıvrak
1986 Aşk Hikayemiz
1986 Ah Bu Kadınlar
1986 Aptallar Çetesi
1986 Gün Doğmadan
1986 Hayat Kadını
1985 Büyük Günah
1985 Fakir Milyoner
1985 Deliye Hergün Bayram
1984 Alev Alev
1984 Yosma
1984 Taçsız Kraliçe
1984 Gırgıriyede Büyük Seçim
1983 Beyaz Ölüm
1983 Zifaf
1983 Gırgıriyede Cümbüş Var
1982 Adile Teyze
1982 Görgüsüzler
1982 Gözüm Gibi Sevdim
1982 Islak Mendil
1982 Şıngırdak Şadiye
1981 Gırgıriye
1981 Yüz Karası / Şöhretin Sonu
1981 Gırgıriyede Şenlik Var
1980 Zübük
1980 Vazgeç Gönlüm
1980 Tanrıya Feryat
1979 Doktor
1979 Vah Başımıza Gelenler
1979 Canikom
1979 Aşk Şarabı
1979 
Bir Çiçek Üç Böcek
1979 Aşk Kadını
1979 Köşe Kapmaca
1978 Hedef
1978 Evlidir Ne Yapsa Yeridir
1978 Çaresiz
1977 Bizim Kız
1976 Bıktım Her Gün Ölmekten
1976 Ne Umduk Ne Bulduk
1976 Kuklalar
1976 Sıralardaki Heyecan
1976 Zühtü
1976 Aman Karım Duymasın
1976 Arabacının Aşkı
1976 Bıktım Bu Hayattan
1976 Evlilik Şirketi
1975 Ah Bu Gençlik
1975 Hababam Git Hababam Gel
1975 Azgın Bakireler
1972 Şehvet Kurbanı
1970 Vur Patlasın Çal Oynasın
Previous
Next Post »