Seray Gözler Kimdir? Biyografisi

Seray Gözler
Seray Gözler Yeniay, 27 Eylül 1961 yılında, Adana'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan Seray Gözler, kendisi gibi devlet tiyatrosu sanatçısı Saydam Yeniay ile evli ve bir çocuk annesidir.

Yalan Rüzgarı ve Kara Şimşek gibi efsane dizilerin bazı oyuncularının türkçe seslendirmelerini yapan Seray Gözler, daha sonra tv dizileri ve sinema filmlerinde rol almaya başladı. 1986 yapımı Çalıkuşu dizisinde rol aldı. Ayrıca Şevket Altuğ'un oynadığı Süper Baba dizisinde ki Şule rolü ile de tanınmaktadır. Son olarak 2013 yılında Bir Yastık dizisinde rol aldı.

Seray Gözler, 2002 yılında Kaktüs Çiçeğindeki rolü ile komedi dalında Afife Jale tiyatro ödülünü, 2011 yılında ise İki Çarpı İki oyununda ki rolü ile İsmet Küntay ''Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu'' tiyatro ödülünü aldı.

Filmografisi

2013 Bir Yastıkta
2012 Sultan - Karaca
2010 Halil İbrahim Sofrası - Gönül
2008-2009 Son Bahar - Gülşen
2007 Zoraki Koca - 2007
2004 Aynalar - Sevda
2004 Yabancı Damat - Hayriye Sadıkoğlu
2001-2013 Böyle mi Olacaktı - Ayşe Akman
1993 Süper Baba - Şule

1992 Yağmuru Beklerken - Gül
1990 Kuş Sayfaları - Anne Pervin

1989 Ayaşlı ve Kiracıları - Haide
1988 Bir Tren Yolculuğu - Zeynep
1987 Yağmur Kaçakları - Açelya
1986 Çalıkuşu - Müjgan

1985 Cilalı İbo Beni Anneme Götür
1982 Kara Şimşek - Türkçe Seslendirme
1973 Yalan Rüzgarı - Türkçe Seslendirme
Previous
Next Post »