Seray Sever Kimdir? Biyografisi

Seray Sever Kimdir Biyografi
Seray Sever, 27 Şubat 1973 yılında İstanbul'da doğdu. Liseyi Doğuş Koleji'nde okuyan ve öğrenciyken katıldığı TUBİTAK'ın Matematik alanında düzenlediği bir etkinlikte derece elde eden Seray Sever, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'ne girerek buradan mezun oldu.

1990-1993 döneminde TRT'de yayınlanan POPSTOP adlı eğlence programında sunuculuk yapan Seray Sever, sonraki yıllarda Emel Müftüoğlu ve Mirkelam gibi sanatçıların müzik kliplerinde yer aldı.

1996 Sabah Şekerleri programını sunan Seray Sever, 1999 yılında Show TV'de yayınlanan Şans Kapıyı Çalınca adlı programda Kayra Şenocak ile birlikte sunuculuk yaptı.

2001-2002 arasında yayınlanan Dadı adlı komedi dizisinde Kenan Işık, Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile rol alan Seray Sever, Suzan karakterini canlandırdı.

2003-2004 döneminde Kurtlar Vadisinde Süleyman Çakır(Oktay Kaynarca)'nın kız kardeşi Derya Çakır rolünü oynadı.

2006 yılında 5 şarkılık Yeni Bir Karar adlı müzik albümü de çıkaran Seray Sever, 2008 yılında Zodyak adlı bir yapımcılık şirketi kurarak reklam, dizi ve film yapımcılığı da yapmaya başladı.

2011 yılında Bülent İşbilen'in yönettiği Aysun Kayacı, Paşhan Yılmazel, Pamela Spence, Bahar Akça, Can Bonomo, Soner Sever ve Dilek Çelebi'nin de rol aldığı, Artı 18 adlı dizinin yapımcılığını üstlenen Seray Sever, ayrıca dizide Bicirik rolünü de oynadı. 

Seray Sever, 2012 yılında gençlik dizisi Aşk Kaç Beden Giyer'in yapımcılığını Hatice Soysev ile birlikte üstlendi.

2017 yılında yayınlanan Uraz Kaygılaroğlu, Kaan Yıldırım, Vildan Atasever, Selen Seyven, Filiz Taçbaş ve Ali Barkın ile rol aldığı, Klavye Delikanlıları adlı dizide Güneş Kirte karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2017 Klavye Delikanlıları - Güneş Kirte
2014 Manda Yuvası - Sevda
2012 Küçük Hesaplar - Harika
2013-2014 Yalan Dünya - Neslihan
2011 Artı 18 - Biricik
2009 Sıkı Dostlar - Sevtap
2008-2009 Yalancı Romantik - Derya
2008 Maskeli Beşler: Kıbrıs - Ayşın
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2006 Erkeksen Seyret
2005 Banyo - Süreyya
2005 AB'nin Yolları Taştan - Alman Denetçi Hildegart
2004 Çocuklar Ne Olacak - Derya
2004 Tatil Aşkları - Sema
2003-2004 Kurtlar Vadisi - Derya Çakır
2003 Esir Şehrin İnsanları - Sabriye
2002 O Şimdi Asker - Doktor Yasemin Alkoç
2002 Ev Hali - Nurdan
2001-2002 Dadı - Suzan
2000 Kumkapı Olayı : Üzgünüm
2000 Evdeki Hesap
1999 Köstebek - Avukat
1998 Güldüren Cazibe