Serpil Çakmaklı Kimdir? Biyografisi

Serpil Çakmaklı
Serpil Çakmaklı (Şener Dönmez), 5 Mayıs 1962 yılında Eskişehir’de doğdu. Liseden mezun olduktan sonra mankenlik yaptı. Birçok filmde oynadı. Şarkıcılık da yaptı. Erkekçe dergisine erotik pozlar verdi. TV için oynadığı bir reklam filminden sonra sinemadan teklif geldi.

Serpil Çakmaklı’nın ilk oynadığı film 1980 yılında çekilen Orhan Kemal’in eserinden uyarlanan Devlet Kuşu filminde Kemal Sunal ile başrol oynayarak, figüran başlayan bir çok kişinin aksine, sinemaya başrol oyuncusu olarak adım atmanın ağırlığını da hissettirmiştir. 


1980 yılında "Alçaktan Uçan Güvercin" adlı TV dizisinde oynadı. Bu film ile tanındı. 2000 yılında "İçimizden Birileri" adlı TV filminde ufak bir rol alan 
Serpil Çakmaklı, 1980 yılından bugüne, birçok filmde rol aldı.

Serpil Çakmaklı, Oyuncu - Model - Cast - Organizasyon - Menajerlik - Prodüksiyon hizmetlerini kapsayan geniş yelpazeli bir şirket kurdu.


Filmografisi

2003 Çığlığın Dağlarda Yükselir - Aspasya

2003 Yeşilçam Denizi
1997 Hatıralar / Her Şey Sizin İçin
1996 Drejan - Şilan
1993 Çok Özel İlişkiler
1993 Gecem Ve Gündüzüm
1993 Al Dudaklım
1990 Aşkın Kesişme Noktası
1990 Bir İçim Su
1990 Çılgın Aşıklar
1989 Şahane Evlilik
1989 Şöhret Tutkusu
1988 Sevgili Bayan
1988 Ateş Gibi
1988 Gazeteci Kız
1988 Sen Ve Ben
1988 Dört Köşe Dünya
1988 Sevince
1987 Patroniçe II
1987 Patroniçe I
1987 Vurgun - Aysel
1987 Pusu
1987 Alnımdaki Bıçak Yarası - Zehra
1987 İşte Kadın - Gül
1987 Deniz
1987 Sevgiye Hasret
1987 Papatya - Papatya
1986 Prenses - Nevres
1986 Sıcak Geceler - Selma
1986 Güzelim
1986 Allı Dudaklım
1986 Değişim
1986 Kafesteki Kadın
1985 14 Numara - Yaprak
1985 Bu İkiliye Dikkat
1985 Kan - Besra
1985 Yılanların Öcü - Fatmaca
1985 Şöhretin Sonu (B.Ersoy)
1984 Yaşadıkça
1983 Yaktı Beni
1983 Yıkılan Gurur
1982 Beni Unutma
1982 Çayda Çıra
1982 Günaha Girme
1982 Tomruk - Gülçiçek
1982 Bir Pazar Günü - Kader
1982 Yürek Yarası - Zeynep
1981 Mutlu Ol Yeter - Leyla
1981 Sevdalım
1981 Yaşamak Bu Değil - Emine
1981 Şaka Yapma
1981 Acı Gerçekler
1981 İtirazım Var
1981 Yüz Karası / Şöhretin Sonu - Aslı
1980 Alçaktan Uçan Güvercin / Dizi
1980 Huzurum Kalmadı
1980 Devlet Kuşu - Hülya

Albümler

1990 Üzülmedimki & Neşesi Bilir
1991 İkimizde Seviyoruz
2000 Bir Seni Tanırım
2009 Yana Yana 
Previous
Next Post »