Sevinç Gürşen Kimdir? Biyografisi

Sevinç Gürsen
Sevinç Gürşen Akyıldız, 23 Ocak 1979 yılında İstanbul’da, doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunudur.

Sevinç Gürşen, uzun yıllardır birçok dizi ve sinema filminde roller almaktadır. Mahallenin Muhtarları, Yılan Hikayesi, Ruhsar, Aslı ile Kerem, Kuzenlerin, Doktorlar gibi birçok yapımda rol aldı.

Sevinç Gürşen, 2015 yılında daha önce Kurtlar Vadisi serisini yapan Raci Şaşmaz'ın senaryosunu yazdığı, Oktay Kaynarca, Deniz Çakır, Sanem Çelik, Tarık Ünlüoğlu, Yunus Emre Yıldırımer, Ozan Akbaba, Hakan Karsak, Kenan Çoban, Olgun Şimşek ve Yalçın Hafızoğlu gibi birçok ünlü isimden oluşan popüler dizi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da Hatice karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2015-? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz - Hatice
2014 Kod Adı : Reaksiyon - Sedef
2013 Ötesiz İnsanlar
2013-2015 Küçük Kıyamet
2012 Yol Ayrımı
2012 Uçurum - Oya
2011 Doktorlar - Aslı
2005 Gümüş - Bahar
2004 Canım Annem - Deniz
2004 Metro Palas - Gaye
2002 Aslı ile Kerem
2002 Mihriban - Deniz
2002 Biz Size Aşık Olduk - Sinem
2002 Kuzenlerim - Asya
2000 Evdeki Yabancı - Pelin
1999 Günaydın İstanbul Kardeş
1999 Demir Leblebi
1999 Ah Bir Zengin Olsam - Buket
1999 Yılan Hikayesi
1998 Ateş Dansı - Bahar
1997 Baskül Ailesi
1997 Ruhsar
1992 Mahallenin Muhtarları