Şevket Altuğ Kimdir? Biyografisi

Şevket Altuğ
Şevket Altuğ, 13 Mart 1943 yılında Balıkesir'in Bandırma ilçesinde doğdu. 6 aylık iken İstanbul'a geldi.İlkokul döneminden liseye kadar öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. 

Şevket Altuğ'un Tiyatro hayatı 1962 yılında başladı. 5 yıl süreyle AEG reklamlarında oynadı. İlk olarak "Seyehatname" isimli bir televizyon dizisinde rol aldı.


1971 yılında kendisi gibi tiyatrocu olan Jale Altuğ ile evlendi. Kezban ve Kerem adında iki çocuk babası olan Altuğ, Türk sinema seyircisinin kalbindeki yerini korumaktadır.

Şevket Altuğ, Türk sinemasında sayısız filmde rol aldı. Kemal Sunal ile rol aldığı filmler ile tanınır. 1993-1997 yılları arasında rol aldığı Süper Baba dizisinden sonra 2002 yılında Unutma Beni dizisinde Semai Çağlayan rolünü oynadı ve daha sonra emekliye ayrıldı. 2002 yılından beri yazlarını Datça’da geçiriyor.

Filmografisi (Bazıları)


1976 Kapıcılar Kralı
1976 Meraklı Köfteci
1976 Aile Şerefi
1976 Hasip ile Nasip
1976 Mağlup Edilemeyenler
1977 Şabanoğlu Şaban
1977 Gülen Gözler
1978 Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor
1979 Düşman
1982 Dolap Beygiri
1982 Yedi Bela Hüsnü
1983 Şekerpare
1983 Tokatçı
1988 Perihan Abla
1990 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
1991 İmdat ile Zarife
1992 Gölge Oyunu
1993 Süper Baba - Fiko
2002 Unutma Beni
Previous
Next Post »