Biyografi Ara

Şevket Sabancı Kimdir? Biyografi

 

Şevket Sabancı
Şevket Sabancı, 1936 yılında Kayseri'de doğdu. Yüksek tahsilini İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisi olarak tamamlamıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır. Tekstil şirketlerinde çeşitli üst düzey görevler aldıktan sonra, 1980 yılından itibaren Sabancı Topluluğunu yurtdışında temsil etmiştir. Vaksa'nın kurucuları arasında yer alan Şevket Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekiliği yaptı.

Ancak Sabancı Holding'deki görevlerinden istifa ederek oğlu Ali Sabancı ve kızı Emine Kamışlı ile birlikte Esas Holding'i kurmuştur. 10 yılda 3 milyar TL ciro yapan şirket, havacılık, gıda ve sağlık sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Pegasus Havayollarının sahibi olan şirket, kendi alanında Southwest Airlines stratejisini Türk sivil havacılığına uygun hale getirmeye çalışarak büyüme stratejisi izlemektedir. Büyüme stratejisi olan bir başka sektör de gıdadır.

Şevket Sabancı, Sakıp Sabancı'nın kardeşidir.
Şevket Sabancı Kimdir? Biyografi Şevket Sabancı Kimdir? Biyografi Biyografistan Şevket Sabancı Hayatı, Şevket Sabancı Biyografi, Şevket Sabancı Nereli Şevket Sabancı , 1936 yılında Kayseri'de doğdu. Yüksek tahsilini İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisi ol... 4.5 5

Hiç yorum yok: