Sezgi Mengi Kimdir? Biyografisi

Sezgi Mengi
Sezgi Mengi, 18 Haziran 1985 yılında İstanbul'da doğdu. Nişantaşı Işık Lisesi ve Pera Güzel Sanatlar Lisesinden sonra Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü'ne devam etti. 

Işık Lisesi Tiyatro koluna girmesi ile oyunculuğa başlayan Sezgi Mengi, daha sonra Pera Güzel Sanatlar Lisesine Geçti ve mezun olduktan sonra Şahika Tekand'ın Studio Oyuncuları tiyatrosunda oyunculuk eğitimini tamamladı.

Mesude Eraslan'ın keşfi ile ilk televizyon denemesi olan Şarkılar Seni Söyler'de Deniz Akkaya, Kerem Alışık ve Melisa Sözen ile birlikte oynadı. Daha sonra İki Genç Kız filminde Erim Karakterini canlandırdı. Çinliller Geliyor filminde Bedri karakterini oynadı. 

Avrupa Yakası dizisinde Fatoş'un oğlu Alican karakteri için konuk oyuncu olarak rol aldı. Sınıf dizisinde Kaya karakterini canlandıran Sezgi Mengi, 2009 yılında Redd'in yayınladığı 21 albümünün ''Aşktı Bu'' şarkısının klibinde oynamıştır.

Sezgi Mengi, 2011-2012 döneminde Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmelik yapıtğı Hayat Devam Ediyor adlı dram dizisinde Kerem Fırat karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2011-2012 Hayat Devam Ediyor - Kerem
2011 Kavak Yelleri  - Barış
2010 Küstüm Çiçeği  - Gökhan
2008 Canım Ailem - Yiğit
2008 Gece Gündüz - Cem Urgancı
2008 Sınıf - Kaya
2007 Fikrimin İnce Gülü - Özgür Aydın
2006 29-30 - Ata
2006 Çinliler Geliyor - Bedri
2006 Ahh İstanbul - Tahir
2005 Seni Çok Özledim - Bulut Ertunç
2004 Avrupa Yakası
2004 İki Genç Kız - Erim
2004 Kırlangıç
2003 Hürrem Sultan - Şehzade Mehmet
2003 Şarkılar Seni Söyler - Ferhat
2002 Aslıyla Kerem - Kapıcı Çırağı
Previous
Next Post »