Suavi Eren Kimdir? Biyografisi

Suavi Eren
Suavi Eren, 8 Ekim 1949 yılında Bilecik'te doğdu. Sanat hayatına 1959 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları ile başladı. Kadıköy İl Tiyatrosunun ardından, Berlin'de devam etti.

Suavi Eren, ''Berlin oyuncuları'' Tiyatro Gurubunu kurdu. 1985 yılında Berlin Schaubühne Tiyatrosunda aktör ve reji asistanı olarak görev aldı. 

Ardından arkadaşlarıyla birlikte, Berlin TİYATROM Tiyatrosunu kurdu. Der Spiegel ile 1986 Venedik Film festivalinde en iyi Aktör dalında aday gösterilmiştir.

1994 yılına kadar ''Tiyatrom''da Sanat Yönetmenliği ve Reji görevlerinde bulundu. Ankara Sanat Tiyatrosu ( AST 2009 ) Yönetmenlik yapmıştır. 1976’dan bu yana, birçok sinema ve televizyon filminde, aktör olarak görev alan Suavi Eren, aynı zamanda ''ÇASOD''  Yönetim Kurulu Asil Üyesidir. 

Filmografisi

2012- 2013 Huzur Sokağı - Necmettin

2012 Zeytin Zamanı
2012 Karaoğlan
2012 Korkma - Mithat Cemal

2012 Bir Hikayem Var - Kasabalı
2012 Acayip Hikayeler

2012 Ateşteki Kağıtlar - Keşada
2010 Nene Hatun
2010 Mahpeyker Kösem Sultan - Behram
2010 Geniş Aile - Poyraz
2009 Sultan Avrupa'da - Mehmet Paşa
2009 Hesaplaşma - İçişleri Bakanı

2008 İpszi Recep - Rahip
2008 Miras - Sadi
2007 Zincirbozan - Kenan Evren

2007 Suç Dosyası - Numan
2007 Duvar - Nedim

2006 Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz - William Ohara
2006 Küçük Hanımefendinin Şoförü - Şefik
2006 Kaybolan Yıllar - Bulgar
2004 Şubat Soğuğu - Mehmet Aziz Tarman
2004 Fırtına Hayatlar  - Recep
2004 Halk Düşmanı - Kenan
2003 Giz
2003 Estağfurullah Yokuşu - İhsan

2002 Sır Kapısı
2002 Kolay Para - Şahin
2002 Canım Kocacığım

2002 Bulutbey- Cemal
2001 Vasiyet - İlhan Ağa
2001 Aşkına Eşkiya
2001 90-60-90 - Ünsal
2000 Şöhret Tutkusu2000 Tuwas Kanahe
2000 Karakolda Ayna Var
2000 Grenz Übergang2000 Eurocops Jagt auf heisser klunher in Basel
2000 Auto Fritze - Ali
2000 Auf Achse  - Reza
1999 Küçük Besleme
1999 Fanatik - Kenan
1998 İkinci Bahar
1998 Cumhuriyetin Altın Yolu
1997 Avcı
1996-1998 Kara Melek - Orhan
1993 Mavi Sürgün - Hacı Hasan
1993 Dann eben mit Gewalt
1984 Ayna  - Necmettin
1982 Der Mann auf der Maver
1979 Almanya Acı Vatan - Talat
Previous
Next Post »