Biyografi Ara

Süheyl Uygur Kimdir? Biyografisi

 

Süheyl Uygur
Süheyl Uygur, 1958 yılında Samsun’da doğdu. Ailece aslen Kilis'lilerdir. Tiyatrocu Nejat Uygur ve Nejla Uygur çiftinin oğludur. Kardeşi Süha Uygur'un ikizidir. Annesi doğuma son ana kadar Samsun Zafer Sineması’ndaki tiyatro oyununa devam etmiş.

5 kardeşten Behzat Uygur, Adana'da doğmuş, Süheyl ve Süha Samsun, Kemal Antakya, en büyük abileri Ahmet de İstanbul'da vapurda doğmuş. Süheyl ve Behzat babalarının deyimiyle "armut ağacının dibine düştüler" ve tiyatrocu oldular.

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler doğdukları andan itibaren içinde bulundukları "Nejat Uygur Tiyatrosu"nda bir çok oyunda yer aldılar. Burada edindikleri bilgi birikimini ve tecrübe ile, 1991 senesinde "Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu"nu kurdular. Süheyl-Behzat Uygur tiyatrosu kurulduktan sonra Boynuz Kulağı Geçer, Üç Salakşörler, Hişt Hişt Teleköle ve Kodum mu Oturturum adlı oyunları ile 11 yıl boyunca hiç aralıksız tiyatro sahnelerinde yer aldılar.

Kanal 7'deki “Şans Kapıdan Bakınca” adlı yarışmayı sundu. “Şahane Pazar” adlı eğlence Programını kardeşi Behzat Uygur ile birlikte sundu. 1993 yılından itibaren aralıksız 8 yıl boyunca sürdürdükleri "Şahane Pazar" programı ile TV ekranlarının vazgeçilmez ikilisi oldular. Şahane Pazar Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin başarısı sayesinde bir ekran klasiği olmayı başarmıştır. Ayrıca bir de “Ha Babam De Babam” adlı bir program yapmışlardır.

Sunuculuk ve tiyatro alanında bir çok ödül kazandılar. Müzik sektöründe de bir ilke imza atarak müzik ve mizahı birleştirdikleri bir single çıkardılar. "Abdülkadir" isimli singlelarının satış rakamı yaklaşık 200.000'e ulaştı. Bu da Uygur isminin markalaştığını, yaptıkları her işin tüketicisi olduğunun göstergesidir.

Yeni Asır’da Behsat ile birlikte bir dönem tam sayfa yazılar yazdılar.

Süheyl Uygur, 23 Aralık 1995 tarihinde ''Bambi'' lakaplı dansçı Burçin Orhon ile evlendi. Tüp Bebek yöntemi ile, 4 Eylül 1998 tarihinde ilk kızları Zeynep Uygur dünyaya geldi. Ayşe Uygur adında ki ikinci kızları ise 2002 yılında doğdu.


Filmografisi

2011 Kaç Para
2011 Benimle Oynar mısın?
2009 Altın Kızlar - Sunucu
2005 Haylaz Babam - Selim
2002 Çekirdek Aile - Sedat Çekirdek
2001 Yeşil Işık
2001 Her Şey Oğlum İçin - Mustafa
2000 Dadı - Konuk Oyuncu
1999 Uzaydan Adam Çıkmaz - Sapak
1990 Alman Avrat'ın Bacısı

Tiyatro

Tırt
Alo Orası Tımarhane mi?
Şeyine Şey Ettimin Şeyi
Aman Özal Duymasın
Hanedan
Minti Minti
Boynuz Kulağı Geçer
Üç Salakşörler
Hişt Hişt Teleköle
Kodum mu Oturturum
Güldüren Şüphe
Süheyl Uygur Kimdir? Biyografisi Süheyl Uygur Kimdir? Biyografisi Biyografistan Süheyl Uygur Biyografi, Süheyl Uygur Hayatı, Süheyl Uygur Kaç Yaşında, Süheyl ve Behzat Uygur Süheyl Uygur , 1958 yılında Samsun’da doğdu. Ailece aslen Kilis'lilerdir. Tiyatrocu Nejat Uygur ve Nejla Uygur çiftinin oğludur. Kard... 4.5 5

Hiç yorum yok: