Biyografi Ara

Şükriye Tutkun Kimdir? Biyografisi

 

Şükriye Tutkun
Şükriye Tutkun, 19 Eylül 1965 yılında Kocaeli’de doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan bölümünde okuyan Tutkun, Ahder Destan, Şebnem Başar, Atifet Usmanbaş, Madam Köpe, Zehra Belevi ile şan çalıştı.

Afşar Timuçin’den estetik ve felsefe, Filiz Ali’den Opera Tarihi, Cenan Akın'dan armoni, İlteriş Sun'dan solfej, Yekta Kara'dan sahne dersleri aldı. Etnomüzikolog Tugay Başar ile çocuk yuvalarında müzik öğretmenliği ile ilgili çalışmalar yaptı.

Konservatuarda okuduğu yıllarda değişik zamanlarda TRT Gençlik Korosu, İstanbul Operası Gençlik Korosu, St. Antoine Kilisesi Korosu’nda soprano olarak görev aldı. Öğrenimine devam ettiği süre boyunca çocuk yuvalarında müzik öğretmenliği yaparak, çocuk koroları çalıştırarak, iş yaşamına da devam ediyordu.

Aryaları söylerken duygulanamıyordu. Şan hocasıyla türkü çalışmaya başladığında bu eksikliğin ne olduğunu hissetti. Albüm yapmak gündeme geldiğinde de hiç düşünmeden “Ben türkü söyleyeceğim” dedi. Birçoğunu yakından tanıyıp bağlandığınız türküleri, Ferhat Livaneli’nin çağdaş müzik yaklaşımıyla hem yeniden anımsatmayı hem de küçücük de olsa bir zenginlik katabilmeyi amaçladı.

Muammer Ketencoğlu, Zülfü Livaneli, Fahir Atakoğlu, Atilla Özdemiroğlu, Ali Osman Erbaşı gibi sanatçılarla çalıştı. Televizyon programları sundu, Pilastip Show'da Tansu Çiller karakterini seslendirdi. Birçok çizgi ve dizi filmde, reklam filmlerinde seslendirme yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen Sultan Gelin Müzikali'nde başrol oynayan Tutkun, böylelikle yıllardır hayalini kurduğu "Türkü Müzikali" fikrini hayata geçirdi.

Diskogafi

1996: Sevin Gayrı
1998: Çiğdem Der Ki
2002: Kumru
2004: Gücüm Yetene Kadar
2006: Salıncak
2010: Ay Karanlık

Web Sitesi: sukriyetutkun.com
Şükriye Tutkun Kimdir? Biyografisi Şükriye Tutkun Kimdir? Biyografisi Biyografistan Şükriye Tutkun , 19 Eylül 1965 yılında Kocaeli’de doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan bölümünde okuyan Tutkun, ... 4.5 5

Hiç yorum yok: