Biyografi Ara

Suzan Kardeş Kimdir? Biyografisi

 

Suzan Kardeş
Suzan Kardeş, 1960 yılında Kosova'da doğdu. İş hayatına Hürriyet Gazetesi'nde başlayan Suzan Kardeş, burada çekilen fotoromanlarda rol alan oyunculara makyaj yaparak mesleğinde gelişti. Şan Tiyatrosu'nda saç ve makyaj yapımıyla çalışmayı sürdüren makyöz; birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı ve kuaför olarak yer aldı.

Suzan Kardeş, 1985 yılından başlayarak Beşiktaş Kültür Merkezi'nin saç ve makyaj çalışmaları görevini yapmaya başladı. İş Bankası reklamlarında oyuncu Haluk Bilginer'e yaptığı Atatürk makyajı ile ses getirdi.

1985 yılından itibaren Sezen Aksu'nun tüm sahne ve çekim makyajlarını yaptı. Goran Bregoviç'ten Türkan Şoray'a kadar birçok ünlünün sahne makyajını gerçekleştirdi. 1992 yılında Bekriya adında bir "meyhane" açarak 12 yıl boyunca işletti. Meyhanede söylediği mikrofonsuz, akustik Rumeli türküleriyle eski dönem Bosna sevda şarkılarından yola çıkarak, Sezen Aksu'nun desteğiyle Bekriya adlı bir sanat müziği albümü çıkardı. Bir filmde oyunculuk da yapan, Bir Demet Tiyatro dizisinde "pencereden bakan kadın" olarak yer alan ve halen çalışmalarını sürdüren sanatçının, yeni bir müzik albümü, bir film ve bir kitap projeleri bulunmaktadır.

2009 yılında Kuruçeşme Arena da sanatçı Sezen Aksu ile albüm tanıtımı için birçok sanatçı ile düet de bulundu.

Filmografisi

Organize İşler - 2005
Komedi Dükkanı - 2008
Bir Demet Tiyatro
Mavi Kelebekler -2011
Muhteşem Yüzyıl -2012 (Konuk Oyuncu)
Seksenler -2012

Diskografisi

Bekriya (2007)
Bekriya II -Balkania (2008)
Makyaj Odası Şarkıları (2009)
Bekriya 1 & Bekriya 2 & Ninno (2010)
Bekriya III - Bal ve Kan (2011)
Bekriya VI - Bekri (2012)
Suzan Kardeş Kimdir? Biyografisi Suzan Kardeş Kimdir? Biyografisi Biyografistan Suzan Kardeş , 1960 yılında Kosova'da doğdu. İş hayatına Hürriyet Gazetesi'nde başlayan Suzan Kardeş, burada çekilen fotoromanlard... 4.5 5

Hiç yorum yok: