Tanju Tuncel Kimdir? Biyografisi

Tanju TuncelTanju Tuncel, 1940 yılında Adana'da doğdu. Akhisar Ortaokulu, Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunudur. Necdet Yakın ile evlenip boşandı. Tiyatroya Gençlik Tiyatrosu'nda başladı. 60 yaş kanunuyla İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda emekli edildi.

Tanju Tuncel, emekli olduktan sonra da dizilerde oynamaya devam etmiştir. Evdeki Yabancı, Yalancı Yarim, Yol Arkadaşım ve Geniş Aile gibi dizilerde rol aldı. Ayrıca, Ata Demirer ve Demet Akbağ'ın da oynadığı Eyvah Eyvah 1 ve Eyvah Eyvah 2 filmlerinde Hatçe Nine karakterini canlandırdı.


Filmografisi

2011 Türkan
2011 Eyyvah Eyvah 2 - Hatçe Nine
2010 Eyyvah Eyvah - Hatçe Nine
2009 Çıngıraklı Top - Marika
2009-2011 Geniş Aile - Hafize
2008-2009 Yol Arkadaşım - Bahriye Elmastaş
2007 Beyaz Melek - Perihan
2006 Yalancı Yarim - Hacer Ana
2005 Sevda Tepesi - Borazan Ayşe
2004 İyi Saatte Olsunlar
2003 Sultan Makamı - Nuriye
2000 Şaşı Felek Çıkmazı
2000 Evdeki Yabancı
2000 Dadı
1999 Çatısız Kadınlar
1997 Sıdıka
1994 Artist Palas
1992 Kanunun Ötesinde
2007 Beyaz Melek
1999 Figüran
1999 Duruşma
1995 Yerçekimli Aşklar / Gül ile Adem
1994 Babam Askerde
1991 Menekşe Koyu
1989 Uçurtmayı Vurmasınlar
1983 Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe
Previous
Next Post »