Tolgahan Sayışman Kimdir? Biyografisi

Tolgahan Sayışman
Tolgahan Sayışman, 17 Aralık 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Kadıköy İntaş Lisesi ve Doğuş Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur.
2005 yılında Türkiye'yi temsilen Güney Kore'de gerçekleşen uluslararası erkek güzellik yarışması Manhunt International'da dünya 1. si seçilen Tolgahan Sayışman, Ekoldrama ve Ayla Algan'dan uzun süre oyunculuk eğitimi aldı. Ardından Esir Kalpler adlı dizide yer aldı.

2005 yılında Kore'de Türkiye'yi temsil etti ve birinci oldu. Türk erkeklerinin saç şekliyle, bakışlarıyla ve karizmasıyla kendine örnek aldığı jön ve Türk kızlarının gözdesi oldu ve Genç Kuşak Yakışıklı jönler ve ünlüler arasında kendine yer buldu.

Tolgahan Sayışman, en sevdiği Türk oyuncular arasında bir röportajında şu isimleri saymıştır. Türkan Şoray, Müjde Ar, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit. Bu isimler arasında Müjde Ar'a ayrı bir hayranlığı olduğunu da ayrıca belirtmiştir.


2006 yılında Maçolar ve Esir Kalpler dizileri oyunculuğa başlayan Tolgahan Sayışman, Hepsi 1, Dicle ve Elveda Rumeli dizileri ile devam etti.

2009 yılında Aşka Geliyorum Demez filminde Bergüzar Korel ile başrolü paylaşan Tolgahan Sayışman, 2010-2014 döneminde Lale Devri dizisinde Çınar Ilgaz karakteri ile başrol oynadı.

2013 yılında Sürgün filminde Saadet Işıl Aksoy ile birlikte rol alan Sayışman, Sedat karakterini canlandırdı.

Lale Devri dizisinde tanıştığı Selen Soyder ile uzun süredir birlikte olan Tolgahan Sayışman, evlilik hazırlıkları yapıyor.

Filmografisi

2013 Sürgün - Sedat
2010-2011 Yer Gök Aşk

2010-2014 Lale Devri - Çınar Ilgaz
2009 Aşk Geliyorum Demez - Ali
2008 Aşk Tutulması - Uğur
2007 Hepsi 1 - Ali Koş
2007 Elveda Rumeli - Mustafa
2006 Esir Kalpler  - Levent Ertekin
2006 Maçolar - Tuncay
2006 Dicle - Ferhat
Previous
Next Post »