Tülay Günal Kimdir? Biyografisi

Tülay Günal
Tülay Günal, 9 Eylül 1970 yılında Kastamonu'da doğdu. Tülay Günal, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde eğitim aldı. Mezun olduktan sonra İstanbul'da bir süre şarkıcılık yaptı.(bu dönem Işın Karaca ile çalışmıştır.) 1993 senesinde Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'da oyuncu olarak çalışmaya başladı, birkaç sezon sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. 2007 yılı itibariyle, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yapmaktadır.

Devlet Tiyatroları'ndaki görevinin dışında çeşitli özel tiyatrolarda da çalışmalar yapar. Çalıştığı özel tiyatrolar arasında Dostlar Tiyatrosu, Oyun Atölyesi ve DOT da bulunmaktadır. Oyun Atölyesi'nde Haluk Bilginer ve Güven Kıraç'la birlikte oynadığı Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü'nde Jeanne d'Arc'ı canlandırdı. DOT'ta ise Böcek oyununda başrolde yer aldı.Halen usta tiyatrocu Çetin Tekindor ile birlikte Rita'nın Şarkısı adlı oyunu Adana'da Sakıp Sabancı Sahnesi'nde (DT bünyesinde) sergilemektedir.

"Ben Bertolt Brecht" oyunundaki rolüyle 2012 Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde En iyi Müzikal Kadın Oyuncu ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Filmografisi

Sinema

Sis ve Gece - 2006

Dizi

Umutsuz Ev Kadınları Suzan 2013
Çıpla Gerçek - 2012
Ay Tutulması - 2011
Küçük Günahlar - 2010
Asi - 2007
Yuvadan Kuş Uçtu - 2003

Tiyatro

Ben Bertolt Brecht : Bertolt Brecht\Bertolt Brecht - Dostlar Tiyatrosu - 2012
Fırtına : William Shakespeare - Talimhane Tiyatrosu - 2010
Rita'nın Şarkısı : Willy Russel - Adana Devlet Tiyatrosu - 2008
Vur Yağmala Yeniden : Mark Ravenhill - Tiyatro Dot - 2008
Böcek : Tracy Letts - Tiyatro Dot - 2006
Jeanne D'arc'ın Öteki Ölümü : Stefan Tsanev - Oyun Atölyesi - 2005
Atları da Vururlar : Horace McCoy - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2004
Hamlet : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2004
Gorgonun armağanı - Peter Shaffer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2003
Şeytanlar : John Whiting - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2002
Üç Kuruşluk Opera : Bertolt Brecht - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2002
Arzu Tramvayı : Tennessee Williams - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2000
Mutlu Son : Bertolt Brecht - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1998
Simyacı : Paulo Coelho - Dostlar Tiyatrosu - 1996
Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1996
Pazartesi Perşembe : Musahipzade Celal - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1995
Kısasa Kısas : William Shakespeare - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1995
Onikinci Gece : William Shakespeare - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1995
Zengin Mutfağı : Vasıf Öngören - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1994
Sokak Kedisi Marilu : Yeşim Dorman - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993
Mitos Güzeli : Coşkun Irmak - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993

Tülay Günal Ödülleri

16. Afife Tiyatro Ödülleri, Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu, Ben Bertolt Brecht, 2012
Böcek Lions En İyi Kadın Oyuncu 2006/2007 sezonu
Şeytanlar - Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu - 2002/2003 sezonu
Mutlu Son En İyi Kadın Oyuncu-1998/1999 sezonu
Mutlu Son Çırağan Lions En İyi Sanatçı- Türkan Kahramankaptan Ödülü-1998/1999 sezonu
Onikinci Gece Övgüye Deger Kadın Oyuncu 1995/1996 sezonu
Onikinci Gece Performansı Kültür Bakanlığı tarafından takdirname ile ödüllendirildi.
Previous
Next Post »