Türkan Derya Kimdir? Biyografisi

Türkan Derya
Türkan Derya, 1971 yılında İzmir'de doğdu. Türkan Derya, Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Sinema - tv - fotoğraf bölümünden mezun oldu.

1998'de yönetmenliğini Uğur Erkır'ın yaptığı ve Sanem Çelik'in başrolde oynadığı Kara Melek adlı dizinin 2. sezondan itibaren yönetmenliğini yaparak ilk çıkışını yapan Türkan Derya, daha sonra İkinci Bahar, Yeditepe İstanbul, Hırsız Polis gibi dizilerin de yönetmenliklerini üstlendi.

Türkan Derya, Ozan Güven ile 5 yıllık evliliğini 2010 Mayıs ayında sonlandırdı. Ali Aziz isminde bir oğlu vardır.

Filmografisi (Yönetmen)

2011 Sen de Gitme
2010 Türkan
2005-2006 Hırsız Polis
2004 İstanbul Şahidimdir
2002 Unutma Beni
2002 Biz Size Aşık Olduk
2001 Yeditepe İstanbul
1999 Kıvılcım
1998 İkinci Bahar

1996 Sevda Kondu
1998-2000 Kara Melek 
Previous
Next Post »