Vildan Atasever Kimdir? Biyografisi

Vildan Atasever
Vildan Atasever Hacıoğlu, 26 Temmuz 1981 yılında Bursa'da doğdu. Aslen Erzurumludur. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Bahçelievler Gürsoy Koleji'nde tamamladı. Ortaöğretimine başladıktan bir süre sonra buradan ayrılıp Cihangir Koleji'ne geçti. Ünlü bir oyuncu olma isteği de bu yıllara dayanıyordu. 15 yaşında amatör olarak tiyatro oyunculuğuna başladı. Lise'den sonra Açıköğretim'e gittiği yıllarda radyoda DJ'lik ve Best Tv'de VJ'lik yaptı. Tanınması dönemin ünlü internet sitesi chivi.com'da web kızı olmasıyla başladı.

Vildan Atasever, 2001 yılında gazeteci Taylan Kılınç ile evlendi. Tiyatrocu Çetin Etili ile tanışmasıyla tiyatroya adım attı. 2003-2004 döneminde Kurtlar Vadisi dizisinde Nazlı Bekiroğlu karakteri ile televizyon dünyasından tanındı. Bu dizide Hüsrev Ağa'nın uyuşturucu bağımlısı kızını canlandırdı. Role çalışmak için babasından yardım alan Vildan Atasever, UMATEM'de bağımlılarla birlikte zaman geçirerek hem onlara destek oluyor hem de rolü için hazırlık çalışması yapıyordu. 

Vildan Atasever'in asıl çıkışı 2004 yılında yayınlanan başrollerinde Cihan Ünal ve Hülya Avşar'ın oynadığı Kadın İsterse adlı dizide Hülya Avşar'ın kızı "Buket" rolüyle oldu. Ardından Azize, Plajda Kız Tavlama Klavuzu, Kader ve Yaralı Yürek adlı yapımlarda görev aldı.

İlk sinema filminde, Kutluğ Ataman’ın yönettiği, Perihan Mağden’in ‘İki Genç Kız’ adlı romanından beyazperdeye aktarılan filmde yine Hülya Avşar’ın kızını canlandırdı. Sinema dünyasında çıkışı ona Altın Portakal kazandıran İki Genç Kız adlı film ile oldu. Filmde canlandırdığı sınıf atlamaya hevesli genç kız rolü ile 42. Antalya Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü aldı. Bu noktaya gelmesinde bu filmde de birlikte çalıştığı Hülya Avşar'ın büyük katkısı olduğunu söylemektedir.


Vildan Atasever, 16 Şubat 2007 tarihinde Taylan Kılınç ile boşandı.

2004 yılında başrollerini Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Erkan Can ve Melisa Sözen'in paylaştığı Bıçak Sırtı adlı dizide Güneş rolünü oynadı.

2008 yılında Gani Müjde'nin Osmanlı Cumhuriyeti filminde Ata Demirer ile baş rolü paylaştı.

Vildan Atasever, 10 Nisan 2010 tarihinde oyuncu İsmail Hacıoğlu ile evlendi.


2013 yılında 2 sinema filmi ve 1 tv dizisinde rol alana Vildan Atasever, halen aktif olarak oyuncluğa devam etmektedir.

Filmografisi

2003 Kurtlar Vadisi - Nazlı Bekiroğlu (Hüsrev Ağa'nın kızı)
2004 Azize
2004 Kadın İsterse - Buket
2005 İki Genç Kız - Handan
2006 Kader - Uğur
2007 Bıçak Sırtı - Güneş
2007 Yaralı Yürek - Beyaz
2008 Gece Sesleri - Aslı
2008 Osmanlı Cumhuriyeti - Asude
2009 Samanyolu - Zülal
2011 Başrolde Aşk Öykü
2013 Osmanlı Tokadı Istanbul

2013 Sürgün İnek
2013 Meryem

Vildan Atasever Ödülleri

2005 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu - 2 Genç Kız
2007 18. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu - Kader
Previous
Next Post »