Yalçın Menteş Kimdir? Biyografisi

Yalçın Menteş
Yalçın Menteş, 1 Nisan 1960 yılında İzmir'in Tire ilçesinde doğdu. Eğitimi İzmir'de tamamladı. Liseyi bitirdikten sonra, 1977 yılında Turgut Özakman'ın ''Darılmaca Yok'' adlı oyunuyla tiyatroya başladı. Bir ara İzmir'deki halasının yanında muhasebecilik yaptı. 1983'de İzmir'de 45 kişilik kadrosuyla bir cep tiyatrosu kurdu.


1987'de tiyatro çalışmalarını daha rahat olarak sürdürmek için İstanbul'a yerleşti. TRT'deki bazı programlara küçük güldürü bölümleri hazırlayan 

Yalçın Menteş, 1996 yılında Mehmet Ali Erbil ile birlikte rol aldığı Tatlı Kaçıklar dizisindeki Saffet rolüyle de tanınmaktadır.

Yalçın Menteş, ayrıca kendi adını taşıyan Yalçın Menteş Production Reklam Ajansı'nı kurmuştur.

Yalçın Menteş, 1981 yılında Birhan Hanım ile İzmir'de evlendi. 2006 yılında eşi Birhan Hanım ile boşandı, alkolizm tedavisi görerek, 25 Ekim 2006'da alkolü bıraktığını açıkladı. 3 yıl ayrılıktan sonra eski eşiyle tekrar bir araya gelerek yeniden evlendi. Yalçın Menteş, "Yolluk" adlı oyunuyla alkolizmle savaşa destek oldu.

30 yıldır diabet hastası olan Yalçın Menteş, diyabet, kalp ve damar hastalıkları sebebiyle bir süre önce kaldırıldığı Şişli’deki Memorial Hastanesi’nde tedavi görmekte iken 12 Nisan 2013 tarihinde damar tıkanıklığı yüzünden sağ bacağının dizinin üzerinden kesildi
.

Yalçın Menteş, 2013 yılında başlayan senaryosunu Birol Güven'in yazdığı Doksanlar dizisinde Rasim rolünü oynamaktadır.

Filmografisi

2013 Doksanlar - Rasim2011 Akasya Durağı
2009 Hamileyim Hamile - Recai
2008-2009 Yalancı Romantik - Batık Osman
2006 Yalancı Yarim - Teoman
2005 İnadım İnat - Dursun
2005 Sevda Tepesi - Komiser Necmi
2004 Cennet Mahallesi - Tahsin
1999 Çarli - Hırsız
1997 Hayvanlara Dokunduk
1996 Tatlı Kaçıklar - Saffet

Tiyatro

1977 Darılmaca Yok
1995 Dikkat Yalçın Menteş
1998 100 Ünlü Yüz
1999 Konuşan Törki
2001 Bir Millet Eğleniyor
2008 Yolluk
2008-2009 Eros Pansiyon
2009 Yiyoz, İçiyoz, Ödeyemiyoz
Previous
Next Post »