Yusuf Akgün Kimdir? Biyografisi

Yusuf Akgün
Yusuf Akgün, 11 Eylül 1984 yılında İstanbul'da doğdu. Liseyi Bilge Kağan Lisesinde okuyan Akgün, Lise'de William Shakespeare'in Bir Yaz Gecesi Rüyası'nda Lysander rolüyle sahneye çıktı. Provaları bitiremeden tiyatrodan kovuldu.Ancak katıldığı birkaç provada oyunculuğu sevdi.

Yusuf Akgün, 2003 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü burslu kazandı. 2004 yılında Orta oyuncularda Ferhan Şensoy'un asistanı olarak çalıştı.


2004'te Teoman'ın filmi Balans ve Manevra'ya Engin Cezzar'ın tavsiyesiyle dahil oldu. 2007 yılında Hepsi 1 dizisinde Korkut karakterini canlandırdı. 

Yusuf Akgün, 2011-2012 döneminde Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy'un oynadığı Adını Feriha Koydum ve devam dizisi olan Emirin Yolu dizisinde Koray Onat'ı canlandırdı.

Filmografisi

2013 Su ve Ateş

2011-2012 Adını Feriha Koydum/Emirin Yolu - Koray Onat
2010 Saklı Hayatlar - Murat
2008 Derdest - Boğaç Yıldırım
2007 Semazen
2007 Hepsi 1 - Korkut
2005 Kırık Kanatlar - Özay
2004 Balans ve Manevra - Ruhi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder