Zeynep Değirmencioğlu Kimdir? Biyografisi

Zeynep Değirmencioğlu
Zeynep Değirmencioğlu, 12 Eylül 1954 yılında İstanbul'da doğdu. Beyazperdeye daha henüz iki yaşındayken "Papatya" filmiyle geçti. Daha sonra "Duvaklı Göl", "Funda" gibi filmlerde, çocuk yıldızı olarak gözüktü. Ama esas ününü 1960’da “Ayşecik” filmi ile yaptı.

"Ayşecik", Türk sinemasında bir çığır açtı. Bundan sonra kendi adından çok bu isimle anıldı.


Zeynep Değirmencioğlu filmleri yurt içinde olduğu kadar, özellikle komşu ülkelerde de aynı ilgiyi gördü. Çeşitli kuruluşların armağanlarını kazanan Değirmencioğlu, senaryo yazarı Hamdi Değirmencioğlu’nun kızı, kendisi gibi çocuk yaşta Yeşilçam filmlerinde rol almış olan ve Ömercik adı ile ünlenen Ömer Dönmez'in kuzenidir.

Son yıllarda genç kız rollerine çıkarak Yeşilçam'daki ününü sürdürmeye devam eden Değirmencioğlu, dönemin Fenerbahçeli ünlü futbolcusu ve şimdinin Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Serkan Acar ile evlendikten sonra 1974 yılında rol aldığı Macera Yolu filminin ardından sinemayı bıraktı. Günümüzde emlakçılık yapan ve İstanbul'da bir emlak ofisi bulunan Zeynep Değirmencioğlu, evli ve 2 çocuk annesidir. 2010 yılında 35 senelik evliliğini bitirmek için mahkemeye başvurdu.


Filmografisi

1956 Papatya
1958 Ölümden de Acı
1958 Funda
1958 Duvaklı Göl
1959 Ömrüm Böyle Geçti
1960 Ayşecik Şeytan Çekici
1960 Ayşecik
1961 Altın Kalpler
1962 Ayşecik Yavru Melek
1962 Ayşecik Ateş Parçası
1963 Ayşecik Fakir Prenses
1963 Ayşecik Canımın İçi
1964 Öksüz Kız
1964 Ayşecik Cimcime Hanım
1964 Ayşecik Çıtı Pıtı Kız
1965 Ayşecik Boş Beşik
1965 İki Yavrucak
1966 Sokak Kızı
1966 Çalıkuşu
1967 Zehirli Çiçek
1967 Merhamet
1967 Ayşecik Canım Annem
1968 Yüzbaşının Kızı
1968 Yuvana Dön Baba
1969 Ayşecik Yuvanın Bekçileri
1969 Sevgili Babam
1969 Ayşecik'le Ömercik
1969 Fakir Kızın Romanı
1970 Yavrum
1970 Ayşecik Sana Tapıyorum
1970 Pamuk Prenses ve 7 Cüceler
1971 Ayşecik ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde
1971 Hayat Sevince Güzel
1971 Ayşecik Bahar Çiçeği
1971 Sinderella Kül Kedisi
1972 Hayat mı Bu
1972 Gelinlik Kızlar
1972 İlk Aşk
1973 Anneler Günü
1973 Öksüzler
1973 Özleyiş
1973 Kara Sevda
1974 Yayla Kızı
1974 Macera Yolu
Previous
Next Post »