Zeynep Gülmez Kimdir? Biyografisi

Zeynep Gülmez
Zeynep Gülmez, 10 Temmuz 1974 yılında Bursa'da doğdu. İlk ve Orta eğitimini Bursa'da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra 1996 ile 1998 yılları arasında, Bursa Devlet Tiyatrosu'nda sözleşmeli sanatçı olarak görev yaptı. 1998 yılında İstanbul'a yerleşti. 

Zeynep Gülmez, 1999-2000 sezonun da Yalçın Menteş Tiyatrosu'nda, 2000-2001 sezonunda Kandemir Konduk Tiyatrosu'nda, 2004-2005 sezonunda Oyun Atölyesi'nde 2007-2008 sezonunda Donkişot Tiyatro'da ve 2008-2009 sezonunda Tiyatro Cef'te oyuncu olarak çalıştı. 

Zeynep Gülmez, tiyatro dışında ilk defa Mahalle'nin Muhtarları dizisinde Esra rolü ile ekran karşısına çıktı. Daha sonraki yıllarda Tatlı Kaçıklar, Kuzenlerim, Selena, Parmaklıklar Ardına gibi birçok önemli yapımda rol aldı.

Zeynep Gülmez, son olarak Şafak Sezer, Oya Başar ve Evrim Akın ile birlikte Alemin Kralı dizisinde Mehveş rolünü canlandrdı.

Filmografisi

2012 Rüzgarlar - Selin
2011 Komik Bir Aşk Hikayesi - İlkay
2011-2013 Alemin Kıralı - Mehveş
2010 Kirli Beyaz

2007 Ters Yüz - Okşan
2008-2009 Parmaklıklar Ardında - Yasemin
2007-2008 Annem - Süreyya
2006 Sev Kardeşim - Saadet Biçer
2006-2009 Selena -  Düşes/Almula
2005 Asla Unutma

2004 Şubat Soğuğu
2003 Hürrem Sultan - Nihal
2002 Sır Kapısı

2002 Sevgi Ana
2002 Kınalı Kar - Zehra

2002-2004 Kuzenlerim - Lale
2001 Cinlerle Periler
2001 Vay Anam Vay - Yarışma Sunucusu
2000 Dikkat Bebek Var
2000 Eyvah Kızım Büyüdü-
2000 Abuzer Kadayıf
2000 Ona Bakma Bana Bak
2000 Oyunbozan
1999 Güle Güle
1999 Küçük Besleme - Yeşim
1999 Bize Ne Oldu
1999 Ayrılsak da Beraberiz - Berna
1998 Kaç Para Kaç
1996 Tatlı Kaçıklar - Nalan
1995 Çiçek Taksi
1992 Mahallenin Muhtarları - Esra
Previous
Next Post »