Arif Susam Kimdir? Biyografisi

Arif Susam
Arif Susam, 1956 yılında Elazığ'da doğdu. Arif Susam, Türk taverna müziği şarkıcısıdır. Ayrıca orkestra şefliği de yapmıştır. 8 yıl klasik batı müziği eğitimi almıştır. Bir ekol yarattığını düşünenler bulunur. Albümlerinin neredeyse tamamı canlı kayıttır ve canlı performans atmosferini yansıtır. Şarkılarının arasında konuşması ile ünlüdür. Emirgan Köşem Restaurant'ta 14 yıl aralıksız sahne almıştır.

İstanbul Konservatuvarı Klasik Batı müziği eğitimi almıştır. Askerliğini Yeniköy Orduevi'nde orkestra şefi olarak yapmıştır. 1982 yılında Tarabya'da sahne almaya başlamıştır.


Arif Susam, 1984'te ilk albümü olan "Efsane Aşk"ı çıkarmıştır. Ayrıca Cengiz Kurtoğlu'yla birlikte Şahin Özer plakçılığın ilk sanatçılarındandır. 1986 yılında çıkarmış olduğu "Tavernada Yıldönümü" adlı kaseti Türkiye'de 1,5 milyonun üzerinde bir satışa ulaşmıştır. O yıllara Arif Susam'ın altın yılları denilebilir. Bu yıllarda Recep ve Orhan ile çalışan Arif Susam Recep'e ve Galatasaray'a duydugu saygıyı öve öve bitiremezdi.

Arif Susam, Emirgan Köşem Bistro'da aralıksız 14 yıl sahne almıştır. 5 yıl kadar Kumkapı Kordon Restaurant'ta sahne almıştır. Ve halen Kumkapı Kordon'da sahne almaktadır.


Albümler

Efsane Aşk (1984)
Kara Kara (1985)
Tavernada Yıldönümü (1986)
Kararsız Gönlüm (1987, 2002'de yeniden basıldı)
Kader Utansın (1988)
En Büyük Cimbom - Şampiyonluk Gecemiz (Cengiz Kurtoğlu ve Mehmet Yüktaşır'la birlikte) (1988)
O Kadın İçin (1988, 2002'de yeniden basıldı)
Hasreti Kutluyorum (1989, 2002'de yeniden basıldı)
Evliler De Sevebilir - Hasret Olmasın (1990)
Beni Düşün (1991)
Sevenler İçin (1992)
Boncuk Gözlüm (1993)
Unutulmuyor (1994)
İşte Yeniden - Çılgınım (1996)
Sakın Unutma (1998)
Aşkımız Bitmesin (2000)
Ölümsüz Sevdim (2011)

Filmografisi

Kader Utansın (1987)
Hatıram Olsun (1988)
Herşeyi Bitirdik (1990)
Benimi Buldun (1990)
Veda Gecesi (2000)

Web Sitesi: arifsusam.com.tr
Previous
Next Post »