Biyografi Ara

Aydilge Kimdir? Biyografisi

 

Aydilge
Aydilge, 25 Haziran 1984 yılında Kütahya'da doğdu. Aydilge, Genç yaşına, müzik alanında üç albüm, edebiyat alanında üç kitap, üniversite birinciliği, radyo- TV- sinema yüksek lisansı, iletişim uzmanlığı, editörlük, radyo programcılığı, onlarca konser ve çevre projeleri sığdıran Aydilge'yi daha yakından tanımak ister misiniz?

8 yaşında TRT Ankara Radyosu Çocuk Korusu sınavlarını kazanan Aydilge, 15 yaşına kadar, Türkiye'nin ilk TSM çocuk korosunda radyo sanatçısı olarak görev aldı.

2001 yılında burslu okuduğu Başkent Üniversitesi’ni hem bölüm, hem de tüm üniversite çapında birinci olarak bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi’nde Radyo-TV-Sinema alanında yüksek lisansını tamamladı. “İletişim Uzmanı” unvanını aldı. 12 yaşından beri gitar çalarak kendi söz ve bestelerini yapan Aydilge, aynı zamanda yazmış olduğu iki roman ve bir öykü kitabı ile başarılı bir yazarlık kariyerine de sahip. Yediklerini çıkararak, toplumun beğeni kalıplarına uymaya çalışan bir kızın hikayesini anlattığı Bulimia Sokağı adlı romanı, 2010 yılında İnönü Üniversitesi'nde Prof Dr. Mustafa Kılıç'ın açtığı derste, kaynak kitap olarak okutulmaya başlandı.

Greenpeace ile ortak yürüttüğü çevre projelerinin yanı sıra, Şu an, Türkiye'nin tek rock radyosu Rock Fm'de radyo programcılığı yapan Aydilge, bir yandan da Türkiye'nin tek ses teknolojileri dergisi Sound'un editörlüğünü sürdürüyor. Üç albüm ve hit single'lar çıkardığı müzik kariyeri, Şubat 2012'de Amerika'nın en çok tıklanan müzik sitelerinden makeastar.com tarafından düzenlenen yarışmada Geri Dönmem adlı parçasıyla aldığı birincilikle taçlandı. Aydilge, son olarak Sezen Aksu'nun kült parçası Sorma'yı yeniden yorumlayarak, single olarak yayınlandı.

Sorma parçasıyla Aydilge Boğaziçi Üniversitesi'nin radyosu tarafından Yılın En iyi Cover'ı (2012) ödülünü kazandı. Aynı sene içinde sanatçıya bir diğer ödül de Takıntı şarkısı için geldi. Aydilge, Ege Üniversitesi radyosundan Yılın En çok İstek Alan Parçası ödülünü kazandı. Son olarak Aydilge, 2012 yazı için Kaçsam Ege'ye adlı single'ını çıkardı.

Web Sitesi: aydilge.net
Aydilge Kimdir? Biyografisi Aydilge Kimdir? Biyografisi Biyografistan Aydilge , 25 Haziran 1984 yılında Kütahya'da doğdu. Aydilge, Genç yaşına, müzik alanında üç albüm, edebiyat alanında üç kitap, ünivers... 4.5 5

Hiç yorum yok: