Biyografi Ara

Behçet Gülas Kimdir? Biyografisi

 

Behçet Gülas
Behçet Gülas, 1975 yılında Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdu.  Sanatçı küçük yaşta müziğe tulum'la başladı,daha sonra buna klasik gitar merağı eklendi.1989 yılında İstanbul'a yerleşti,1996' da ilk bestesini yaptı.Alaylı bir müzisyen olan Behçet Gülas, Bir yıl kadar bir süre Anadolu ateşi (Sultans Of The Dance) orkestrasında etnik sazlar içinde tulum çaldı.

Beste ve söz yazarlığına başladıktan sonra piyasada sanatçılar tarafından yorumlanan bir çok esere sahip oldu. Volkan Konak (Maranda albümünde "gül ektim" ve "trablus" adlı eserler.Hülya polat (aha) albümünde "Bekar bekar" adlı eser. Gökhan Birben (Asa sevdam) albümünde "Yüksek dağlarda kar var" adlı eserin nakaratı ve bestesi. Aynı zamanda aynı türkünün müziğini daha önce Hülya polat;(Niye utanıyorsun) albümünde, sözlerini kendisi yazdığı "Kıyacağım canıma" diye bir şarkıda kullanmıştı. Fatih yaşar'ın (Kıyıların ardında) adlı albümündeki "Pokut türküsü" adlı eserin derlemesi de kendisine aittir.2009 yılında Anadolu müzik yapım tarafından çıkarılan ,(Hemşin) yöresisinin kendine özgü müzik tını ve sesleri'nin temel alt yapısını oluşturduğu, yörede, türkü zamanı anlamına gelen "FORA" adlı ilk solo albümü ilede sevenleriyle buluştu.Albüm sözleri ve müzikleri kendisine ait 8 eserin olduğu,toplam 10 eserden oluşuyor.Müzisyenliği'nin dışında bir yandan'da baba mesleği olan arıcılık' üretimi ve ticareti ile uğraşmaktadır.

Hidroelektrik santral ,"Hes" Projelerinin olumsuz etkisiyle doğal Sit özelliğini yitirme noktasına gelen başta Fırtına deresi olmak üzere diğer Doğu karadeniz vadileri ve akarsuların Hes projelerine kurban gitmesi bölge insanı ve çevreciler tarafından doğa katliamı olarak nitelenmiş ve tepkiyle karşılanmıştır. Gülas'da bu konuda duyarlı olan bölge insanı ve sanatçılardan'dır.Bölgede yapılan Hes karşıtı eylemlere destek veren sanatçı "Korkarım" adlı şarkısının sözleri ve klibinde bu konuya dikkat çekmiştir.
Behçet Gülas Kimdir? Biyografisi Behçet Gülas Kimdir? Biyografisi Biyografistan Behçet Gülas , 1975 yılında Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdu.  Sanatçı küçük yaşta müziğe tulum'la başladı,daha sonra buna kla... 4.5 5

Hiç yorum yok: