Biyografi Ara

Beşköylü Adem Kimdir? Biyografisi

 

Beşköylü Adem
Beşköylü Adem (Adem Ekiz), 1 Mart 1980'de Trabzon'un Köprübaşı ilçesinin Beşköy beldesine bağlı Konuklu köyünde (eski adı Kalis veya Ekizali) köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konuklu köyünde, lise öğrenimini Köprübaşı lisesinde tamamladı. Müzik hayatına daha küçük yaşta başladı. İlkokul yıllarında kemençe ile tanıştı ve lise bitiminde hayatınını tamamen müziğe adayarak, profesyonel anlamda müzik çalışmalarına başladı.

Beşköylü Adem, 2000 yılında Yanarım Ateşine adlı albümünü piyasaya çıkardı. Ardından, askerlik dolayısıyla bir süre müzikten ayrı kaldı.

Beşköylü Adem, Müzik çalışmalarını Yunanistan'da tamamladığı ikinci kasetini 2005 yılında Romaiika Tragodias'ı (Rumca türküler) piyasaya çıkararak sürdürdü. Üçüncü kasetini ise 2007'de Kavalcı Kerim Aydın'la birlikte "Gülüm Demedim mi Sana" adıyla çıkardı. Sanatsal adını doğduğu ve büyüdüğü yer olan Beşköy'ün 1998 yılında bir sel felaketiyle haritadan silinmesi nedeniyle, hem bu yöre insanının yasına ortak olmak, hem de Beşköy adının yaşatılması icin Beşköylü Adem olarak sanat piyasasında kullanmaktadır.
Beşköylü Adem Kimdir? Biyografisi Beşköylü Adem Kimdir? Biyografisi Biyografistan Beşköylü Adem (Adem Ekiz) , 1 Mart 1980'de Trabzon'un Köprübaşı ilçesinin Beşköy beldesine bağlı Konuklu köyünde (eski adı Kalis v... 4.5 5

Hiç yorum yok: