Cavidan Dora Kimdir? Biyografisi

Cavidan Dora
Cavidan Dora (Tuncay Yunt) , 25 Mayıs 1941 yılında İzmir'de doğdu. 

1954 yılında ilk kez kamera karşısına geçen sanatçı, gerçek adı yerine takma isim kullandı. Birçok filmde "vamp kadın" denen yardımcı oyuncu rollerinde yer aldı. 1974 yılından sonra çalışma hayatından çekilerek İzmir'de yaşamaya başladı.









Filmografisi

Uygunsuzlar - 1974
Memiş İle İbiş Gangsterlere Karşı - 1973
Acı Kader - 1972
Ah Koca Dünya - 1972
Bir Garip Adam - 1972
Üvey Ana - 1971
Kartallar - 1971
Herşeyim Sensin - 1971
Allah Benimle - 1971
Genç Kızlar Pansiyonu - 1971
Katiller - 1971
Tanrı Şahidimdir - 1971
Seni Sevmek Kaderim - 1971
Gülüm, Dalım, Çiçeğim - 1971
Tatlı Hayat - 1970
Kara Peçe - 1970
Kader Yollarımızı Ayırıyor - 1962
Soytarı - 1962
Ayşecik Yavru Melek - 1962
Bir Yaz Yağmuru - 1961
Toros Canavarı - 1961
Ayrı Dünya - 1961
Hancı - 1961
Küçük Kahraman - 1960
Nilüfer Orman Çiçeği - 1960
Sonsuz Acı - 1960
Ben Masumum - 1960
Esmerim Kıyma Bana - 1960
İçimizden Biri - 1960
Bir Yaz Yağmuru - 1960
Kara Sevdalı Yarim - 1959
Tütün Zamanı - 1959
Yanıklar Köyü - 1958
Yanık Kezban - 1957
Vahşi Kız - 1954
Previous
Next Post »