Devrim Saltoğlu Kimdir? Biyografisi

Devrim Saltoğlu
Devrim Saltoğlu, 30 Haziran 1973 yılında Trabzon'da doğdu. Devrim Saltoğlu, Trabzon Anadolu Lisesi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü, A.Ü Devlet Konservatuvarı tiyatro oyuncululuğu mezunudur.

Devrim Saltoğlu, Trabzon Belediyesi Deneme Sahnesi, Trabzon Devlet Tiyatrosu, Ankara Deneme Sahnesi, Ankara Özgür Tiyatro, İzmit Şehir Tiyatrosu, Kandemir Konduk Tiyatrosu ve Sadri Alışık Tiyatrosu'nda oyuncu olarak çalışmıştır. 2008-2009 sezonunda Tiyatro Furi'yi kurmuştur. "Aşkyuvarlar" isimli bir de Roman çalışması vardır.

Filmografisi

Osmanlıda Derin Devlet :2013 Patrona Halil
Kızım Nerede 2011 : Ozan
Korku 2011 : Mehmet Akif Ersoy
Kirli Oyunlar 2011 : Abdulaziz
İhanet 2010
Kapadokya Düşleri 2009
Goncakaranfil : 2008 Zehir Osman
Sıla : 2006 Cihan
Keloğlan Kara Prens'e Karşı : 2005 Biricik Şefi
Kayıt Dışı : 2005 Ekrem Kuzu
Melekler Adası : 2004 Alp
Asmalı Konak - Hayat : 2003 Seyhan Karadağ
Asmalı Konak : 2002 Seyhan Karadağ
90-60-90 : 2001 Sedat
Üvey Baba : 2000
Previous
Next Post »