Biyografi Ara

Emin Yağcı Kimdir? Biyografisi

 

Emin Yağcı
Emin Yağcı, 1965 yılında Rize'de doğdu. 1979 yılında girdiği resmi müzisyenlik sınavını kazanarak müzik hayatına atılmış oldu. Türkiye ilk ve tek Kadrolu Tulum sanatçısı olma unvanını da elde etmiştir. Halen Kültür Bakanlığı Türk Halk müziği Sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

1990 yılında TRT 'nin düzenlediği yılın derleyicisi ve en iyi türküsü olarak iki ödüle layık görülmüştür.İlk albüm çalışmasını 1993-1994 yıllarında (Oy Meruşe Meruşe) adlı albümle yaptı.Bu albümdeki bir çok eser sanatçının kendisine aittir.

Bir çok eseri Hemşin'li sanatçılar tarafından kullanıldı,kendine has tarzıyla Hemşin aksanının öncülüğünü yaparak,ticari amaç taşımadan müzik dünyasında yerini alan ilk sanatçılarımızdandır. TRT'ye ve Türk halk müziği repertuarına karadeniz yöresinden olmak üzere birçok eser kazandırmıştır. Kültür Bakanlığı bünyesinde dünyanın birçok ülkesine topluluk konserleri, mini resital ve mini şovlara katılarak başta Karadeniz olmak üzere ülkemizi bir sanat elçisi olarak temsil etmiştir. Başta Avrupa olmak üzere, Amerika, Meksika,Kanada, Çin, Hindistan, Güney, Kore, Endonezya, Malezya, Singapur, Gürcistan ve Türkmenistan gibi ülkelerde konser vermiştir.
Emin Yağcı Kimdir? Biyografisi Emin Yağcı Kimdir? Biyografisi Biyografistan Emin Yağcı , 1965 yılında Rize'de doğdu. 1979 yılında girdiği resmi müzisyenlik sınavını kazanarak müzik hayatına atılmış oldu. Türkiy... 4.5 5

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Emin Yağcı,Halk Dansları ve Halk Müziği Camiasında,Hemşin yöresinin özelliklerini tam olarak taşıyan çok özel ve güzel bir dostumuzdu. Çok genç yaşta kaybımızdan ötürü çok üzgünüm. Ruhu şâd olsun ışığıyla kalsın.