Emre Kınay Kimdir? Biyografisi

Emre Kınay
Emre Kınay, 5 Mart 1970 yılında İstanbul'da doğdu. Emre Kınay, Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda görev yapan sanatçı, çeşitli sinema filmi ve tv dizilerinde de rol alıyor. Kurucusu olduğu Duru Tiyatro topluluğunda halen oyunlar sergilemekte ve dizi filmlerde oynamaktadır. Yılan Hikayesi dizisinde canlandırdığı Erkan Ağa Karakteri ile tanındı.Üç kız çocuğu babasını oynadığı ve başrolünü İclal Aydın ile paylaştığı İki Aile dizisi ile daha geniş çevrede tanınmıştır.







Filmografisi


Ustura Kemal - 2012
Dürüye'nin Güğümleri - 2010-2011
Aile Reisi - 2009-2010
Ah Kalbim - 2009
Güneşi Gördüm : Mahsun Kırmızıgül - 2009
Dün Gece Bir Rüya Gördüm : Ulaş Ak - 2006
Kurtlar İmparatorluğu - 2005
Okul : Taylan Biraderler - 2003
İnşaat : Ömer Vargı - 2003
İki Aile - 2006/2008
Kamyon - 2006
Seni Çok Özledim - 2005
Sen misin Değil misin? - 2005
Ölümüne Sevdalar - 2005
İstanbul Şahidimdir : Türkan Derya - 2004
Baba : Taylan Biraderler - 2003
Esir Şehrin İnsanları - 2003
Berivan - 2002
Yeditepe İstanbul : Türkan Derya - 2001
Yüzleşme : Nihat Durak - 1999
Baba - 1999
Yılan Hikayesi : Nihat Durak - 1999
Previous
Next Post »