Biyografi Ara

Erman Toroğlu Kimdir? Biyografi

 

Erman Toroğlu Biyografi
Refik Erman Toroğlu, 24 Kasım 1948 yılında Mersin'de doğdu. Çocukluk ve gençlik yılları Ankara'da geçen Erman Toroğlu, İlk ve orta okulu Mimar Kemal'de okuduktan sonra, Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun olan Erman Toroğlu, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi İktisat bölümünü futbol nedeniyle 9 yılda tamamlayabildi.

Genç yaşta Gençlerbirliği spor kulübünde başlayan futbol kariyeri Güneşspor, Mersin İdman Yurdu ve uzun yıllar kaptanlığını yaptığı Ankaragücü kulübünde devam etti.

12 Eylül döneminde, Gölcük'te yedek subay olarak askerlik yapan Erman Toroğlu, parasını bir bankere kaptırınca askeri üniforması sayesinde paralarını kurtarabildi. Askerlik sonrasında ise bu paralarla ticarete atılarak bir arkadaşı ile birlikte kabzımallık işine giren Toroğlu, Ankara Hali'nde bir dükkan açtı. Uzun yıllar yaptığı işini mali bir sorun yüzünden maliye ile başı belaya girince bırakarak futbol hakemliği yapmaya başladı.

Futbolculuk ve ticaret sonrası ise hakemlik yapmaya başlaya Toroğlu, kısa sürede yükselerek 1. lig hakemi oldu ve 1991 yılında da FIFA kokartlı Türk hakemi oldu.

O dönem Devlet bakanı olan Cavit Çağlar'ın davet etmesiyle siyasete giren Erman Toroğlu, 1991 Mersin seçimlerinde, hocası Aydın Güven Gürkan'ın karşısına Mersin'de DYP'den aday oldu.

Uzun yıllar Şansal Büyüka ile birlikte Maraton programını sunan Erman Toroğlu, özellikle sivri diliyle ve ilginç tabirleri ile sıkça gündeme gelen isimlerden biri oldu. Show TV, Lig Tv, Kanal Türk, TRT Spor ve A Spor gibi birçok kanalda spor yorumculuğu yaptı. Hürriyet gazetesinde de yazarlık yaptı.

Lise yıllarında tanışarak evlendiği Şükran Toroğlu'ndan 2017 yılı Kasım ayında boşanan Erman Toroğlu, 2 çocuk babasıdır.
Erman Toroğlu Kimdir? Biyografi Erman Toroğlu Kimdir? Biyografi Biyografistan Erman Toroğlu Hayatı, Erman Toroğlu Biyografi, Erman Toroğlu Nereli ve Kaç Yaşında, Erman Toroğlu Hakkında Bilgi Refik Erman Toroğlu,  24 Kasım 1948 yılında Mersin'de doğdu. Çocukluk ve gençlik yılları Ankara'da geçen Erman Toroğlu, İlk ve ort... 4.5 5

Hiç yorum yok: