Biyografi Ara

Gökçe Dinçer Kimdir? Biyografisi

 

Gökçe Dinçer
Gökçe Dinçer, 9 Eylül 1979 yılında doğdu. İlkokul yıllarında piyano ve bateri öğrendi. Üniversite yıllarında çeşitli amatör gruplara solistlik yaptı. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden sanat yönetimi olarak mezun oldu. 2 yıl boyunca bir reklam şirketinde çalıştıktan sonra hayatına müzisyen olarak devam etme kararı aldı. Üç bayandan oluşan bir grupta bateri çalmaya başladı. Yaklaşık iki sene kadar çeşitli şehirlerde konserler verdi.

Gökçe Dinçer, 2007'de ilk albümü Böğürtlenli Reçel ve 2009'da Beş Kuruş Yok adlı albümlerini çıkardı. Bu albümlerden "Aradım Seni","Vay Be Ben Neymişim","5 Kuruş" ve "Anladım Ki" Türkiye çapında hit oldu. Temmuz 2011'de "Tuttu Fırlattı" şarkısı ile Türkiye resmi şarkı listesinde 1 numara oldu ve bunu başaran tek rock şarkısı olmayı başardı. Aynı zamanda YouTube'da en çok izlenen Türkçe kadın müzik videosu rekorunu kırdı. Ocak 2012'de üçüncü albümü Kaktüs Çiçeği'ni çıkardı. İlk video klibi "Ne Yapardım?" sanatçının en büyük hitlerinden biri haline geldi. Son olarak "Oh Olsun" adlı şarkısını kliplendirdi.

Gökçe,"Tuttu Fırlattı" ile Youtube'da en çok izlenen Türkçe kadın müzik videosu rekoruna sahiptir. 2012'deki yükselen başarı grafiği ile Altın Kelebek Ödülleri'nden "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı" seçildi. Azerbaycan'da düzenlenen The First 2012 ödül töreninde "Yılın Pop Sanatçısı" ödülünü aldı. Yine 2012'de Pınar Kido'nun reklam yüzü oldu ve reklamın yarışması sanatçının hit şarkısı "Tuttu Fırlattı" üzerine yapıldı.
Gökçe Dinçer Kimdir? Biyografisi Gökçe Dinçer Kimdir? Biyografisi Biyografistan Gökçe Kimdir, Gökçe Dinçer Biyografi, Gökçe Dinçer Hayatı, Gökçe Dinçer Nereli, Gökçe Dinçer Kaç Yaşında Gökçe Dinçer , 9 Eylül 1979 yılında doğdu. İlkokul yıllarında piyano ve bateri öğrendi. Üniversite yıllarında çeşitli amatör gruplara soli... 4.5 5

Hiç yorum yok: