Biyografi Ara

Hale Gür Kimdir? Biyografisi

 

Hale Gür
Hale Gür, 1951 İzmir doğumluyum. ilk orta ve yüksek öğrenimimi İZMİR' de yaptım. 1970 yılında TRT'ye stajyer memur olarak girdim. Alım ikmal şube müdürlüğünde üç yıl çalıştım. Bu arada Durmuş Yazıcıoğlun'dan türk halk müziği konusunda ders almaya başladım.

1973 'de TRT'nin açmış olduğu prodüktörlük sınavına katılarak Türk halk müziği prodüktörü, 1974 yılında açılan yetişmiş sanatçı sınavına katılıp başarılı olarak ses sanatçısı olarak çalışmalarımı sürdürmeye başaladım. 1982 yılına kadar ses sanatçısı ve THM prodüktörü olarak görev yaptım.

1982 yılında iki görevi birden sürdürmekte güçlük çekince prodüktörlük görevimi bırakarak sadece sanatçı olarak çalışmalarımı sürdürdüm. Bu arada Talip Özkan'dan da dersler almaktaydım.

Ege'nin zeybek, gurbet havası, teke havası gibi özellik taşıyan eserleri inceleyerek icra ettim. Ege Üniversitesi Türk müziği konservatuarı'nda 13 yıl THM repatuarı, uslup, tavır dersleri verdim. 1994 yılında İZMİR Radyosu THM Müdürlüğüne getirildim. Ancak müzik çalışmalarımı arzu ettiğim gibi yapamadığım için 1998 yılında müdürlük görevimden affımı istedim. Halen İZMİR Radyosunda ses sanatçısı , koro şefi ve merkez repertuar kurulu üyesi olarak görev yapıyorum. Beş yıldan beri de İZMİR Karşıyaka belediye konsarvatuarı THM korosu şefi olarak çalışıyorum.
Hale Gür Kimdir? Biyografisi Hale Gür Kimdir? Biyografisi Biyografistan Hale Gür , 1951 İzmir doğumluyum. ilk orta ve yüksek öğrenimimi İZMİR' de yaptım. 1970 yılında TRT'ye stajyer memur olarak girdim.... 4.5 5

Hiç yorum yok: