Işıl Yücesoy Kimdir? Biyografisi

Işıl Yücesoy
Işıl Yücesoy,  2 Ekim 1945 yılında Kırklareli'de doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Işıl Yücesoy, 1969 yılında Devlet Tiyatrosu'nda sanat hayatına atıldı. Daha sonra 1975 yılında şarkıcı olarak sahneye çıkmaya başladı. Aynı yıl ilk 45’liği Çalamazsın Mutluluğu basıldı. 1978 yılında kendi firması Orient Plak’ı kuran sanatçı, birçok gece kulübü ve gazinoda sahneye çıktı. Dört adet plağı basılan Yücesoy, 1981'den sonra film ve dizilerde rol almaya başladı.Işıl Yücesoy'un Tanju Cılızoğlu ile olan evliliğinden Meneviş adında bir kızı vardır.





Filmografisi

1981 Milcan
1984 Geçim Otobüsü Nazlı
2000 Üvey Baba Hanımağa
2004 Çemberimde Gül Oya Sema
2004 Korkuyorum Anne Neriman
2005 Güz Yangını Dila Hanım
2006 Rüya Gibi İhya
2007 Zoraki Koca Saadet
2008 Goncakaranfil Babaanne
2008 Yol Arkadaşım Nalan
2011 Yer Gök Aşk Hamiyet
Previous
Next Post »